ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Ο Χρ. Κέλλας και ο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων επισκέφθηκαν την ΔΑΕΦΚ – Ο βουλευτής ενημέρωσε και τον μητροπολίτη Λάρισας – Τυρνάβου για τις εκκλησίες σε Αμπελώνα και Βρυότοπο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος, κ.κ. Χαρίτωνος και τη συμμετοχή του αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, προκειμένου να επισπευστεί η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν ιεροί ναοί της Μητρόπολης από τους σεισμούς.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά τη συνεργασία που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον περασμένο Μάιο, για την αποκατάσταση των «σεισμόπληκτων» ναών επισκέφθηκε με τον Ποιμενάρχη Ελασσόνας τη ΔΑΕΦΚ. Εκεί, είχαν σύσκεψη με τον διευθυντή Βασίλειο Μώκο, τον προϊστάμενο Εποπτείας Αντώνη Γιαννούτσο και τους μηχανικούς Σωτήρη Μπουκουράκη, Ειρήνη Ζιάγκα, Γιάννη Γιαννέλο και Δημήτρη Νικολαΐδη ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος μελετητής. Τα στελέχη της ΔΑΕΦΚ παρείχαν τη διαβεβαίωση ότι, εντός των επόμενων ημερών, εγκρίνονται οι μελέτες αποκατάστασης, προκειμένου να υποβληθούν οι φάκελοι στις πολεοδομίες των οικείων δήμων για την άμεση έκδοση των σχετικών αδειών και την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ναών.

Με Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο για ιερούς ναούς Αμπελώνα και Βρυοτόπου

Ο Χρήστος Κέλλας είχε επικοινωνία και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο ενημέρωσε για την εξέλιξη των διαδικασιών αποκατάστασης των ιερών ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου. Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της ΔΑΕΦΚ, εγκρίνονται και εκεί οι υποβληθείσες μελέτες και δρομολογούνται άμεσα οι απαραίτητες επισκευές στους πληγέντες ναούς.

Ο Λαρισαίος βουλευτής ευχαρίστησε τους μηχανικούς για τη συνεργασία και, αποχωρώντας από τη ΔΑΕΦΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος, κ.κ. Χαρίτωνα, ο οποίος δικαίως αγωνιά για την επαναλειτουργία των σεισμόπληκτων ναών, βρεθήκαμε σήμερα στην έδρα της ΔΑΕΦΚ, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι σχετικές μελέτες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των εκκλησιών μας, που επλήγησαν από τους μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Ελασσόνα και τον Τύρναβο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τα στελέχη της ΔΑΕΦΚ, αλλά και με βάση τα όσα με πληροφορεί ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, εγκρίνονται εντός των επόμενων ημερών οι μελέτες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι επισκευές για την αναστήλωση των ιερών ναών μας.

Η Ορθοδοξία αποτελεί την ψυχή του Γένους και οι εκκλησίες συνιστούν την πνευματική μας στέγη, υπό την οποία το ελληνικό έθνος επιβίωσε κατά την τουρκοκρατία και στάθηκε στα πόδια του προετοιμάζοντας τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Κάθε ναός του Νομού μας έχει ξεχωριστή πολιτιστική και συναισθηματική αξία, καθώς έχει θεμελιωθεί στο έργο και στις θυσίες κληρικών και λαϊκών, που προσέφεραν στον τόπο μας, με μόνο γνώμονα το φωτεινό μέλλον της πατρίδας. Γι’ αυτό, είμαστε εδώ σήμερα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στους ναούς μας και να είναι ασφαλείς και λειτουργικοί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ