ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας Χρήστος Καπετάνος και η υπουργός κα Λίνα Μενδώνη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Πολιτισμού.
Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Καπετάνος ανέφερε:

«Συναντήθηκα με την υπουργό, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με πολιτιστικά ζητήματα του νομού μας.

Η περιοχή μας διαθέτει αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που παρουσιάζουν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο Τεμπών και την ΟΥΝΕΣΚΟ Λάρισας για να αναδειχτεί το Αρχοντικό Σβαρτς στα Αμπελάκια, ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Επίσης συζητήσαμε για τις πληγείσες από τον σεισμό του 2021 εκκλησίες στα χωριά του νομού μας, στο Κουτσόχερο, στην Κοιλάδα, στην Αμυγδαλέα, όπου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχαιοτήτων, μετά τις αρχές του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης.

Επιπλέον, η υπουργός μου επιβεβαίωσε ότι η αποκατάσταση των βυζαντινών εικόνων και τοιχογραφιών και η συντήρηση του ναού που χρονολογείται από τον 18 αιώνα στον Αγ.Γεώργιο Κιλελέρ, ύστερα από την καταστροφή που υπέστη εξαιτίας πυρκαγιάς, αποτελεί πρόθεση της για ένταξη της μελέτης σε πρόγραμμα του ΥΠΠΟ και μάλιστα για το θέμα συνομίλησε τηλεφωνικά και με την Πρόεδρο του χωριού κα Γιολάντα Νανούλη.

Τέλος, συζητήσαμε για την αποπεράτωση των εργασιών στην Υπαπαντή του Σωτήρος στο Θετίδιο και για την έναρξη των εργασιών στην Ζωοδόχο Πηγή των Φαρσάλων.

Καταλήγοντας ο κ. Καπετάνος τόνισε: «Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ την κα Μενδώνη και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού για τον ζήλο που επιδεικνύουν, καθώς με σεβασμό στο παρελθόν, εργάζονται για να παραδώσουν στους Έλληνες πολίτες την πολιτιστική μας κληρονομιά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ