ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μπορεί η δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων να ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη από αύριο της λειτουργίας του Πάρκου των Ευχών μία σειρά όμως διαδικαστικών ενεργειών που πρέπει να γίνουν φαίνεται ότι καθιστά προβληματική την αυριανή έναρξη της λειτουργίας του αφού δεν έχει δημιουργηθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του.

Βλέποντας το πρόβλημα η δημοτική αρχή ζήτησε να συγκληθεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να με απόφαση του οργάνου να συγκροτηθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή, αλλά ήδη άρχισαν να γίνονται γνωστές οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και μάλιστα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Θανάσης Μαμάκος κάνει γνωστό ότι θα απέχει από τη συνεδρίαση, Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com ανάλογη στάση αναμένεται να τηρήσουν και οι άλλες παρατάξεις.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαμάκος αναφέρει:

«Η απόφαση της δημοτικής αρχής για την σύγκληση σήμερα κατεπείγουσας έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την διοργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του θεματικού Πάρκου των Ευχών, αποτελεί ομολογία αδιαφάνειας και προσπάθεια εκ των υστέρων νομιμοποίησης μίας διαδικασίας, την οποία και εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες παρατάξεις έγκαιρα είχαμε στηλιτεύσει.

Μέσω της ανάθεσης των εργασιών του Πάρκου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο κ. Καλογιάννης επιχείρησε να παρακάμψει τις διαφανείς οδούς λειτουργίας του δήμου για μία σειρά οικονομικών συναλλαγών πολλών χιλιάδων ευρώ για τις εορταστικές εκδηλώσεις, αγνοώντας επιδεικτικά για μία ακόμη χρονιά τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τόσο σε επίπεδο προτάσεων, όσο και διασφάλισης του θεσμικού ελέγχου.

Σήμερα λοιπόν, κατανοώντας το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησε αυτή η επιλογή ζητάει από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να του δώσουν λευκή επιταγή και να νομιμοποιήσουν στα τυφλά τις επιλογές του.

Δε θα του δώσουμε το άλλοθι που ζητά. Αποφασίσαμε να απέχουμε από την έκτακτη συνεδρίαση ως παράταξη «Λάρισα Μπροστά», επιφυλασσόμενοι για κάθε ενέργεια που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ