ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ, ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Θεματική Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Λάρισας, διοργανώθηκε χθες στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας εκδήλωση με θέμα «Έμφυλη βία -Κοινωνικές Πρακτικές – Ενδοοικογενειακή βία -Γυναικοκτονία» και εισηγήτρια την κ. Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος τής πρωτοβουλίας κατά των γυναικοκτονιών και του δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών.

Στη χθεσινή εκδήλωση επρόκειτο να παραβρεθεί και η Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και η πρώτη γυναίκα αστυνομικός που πρωτοστάτησε στην ίδρυση των γραφείων ενδο-οικογενειακής βίας στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν ήλθε όμως στη Λάρισα για οικογενειακούς λόγους αλλά απέστειλε την παρουσίασή της και ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο τα οποία παρουσιάστηκαν από τη Ζωή Ακριβούλη μέλος της ΚΕ και της Θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής.

Στη θέση της κ. Βαγενά παρενέβη η συνάδελφός της στη Λάρισα Σοφία Σάρμα Αστυνόμος Β’ Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας η οποία μεταξύ άλλων παρουσίασε και το αντίστοιχο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Λάρισας

Στην εκδήλωση έκαναν παρεμβάσεις η δικηγόρος Λάρισας Νικολέτα Μπουρνόβα και η εκπαιδευτικός Ερμίνα Μαγαλιού, επίσης μέλη της θεματικής φεμινιστικής πολιτικής και ισότητας φύλων, μεταφέροντας την εμπειρία από τους δικούς τους χώρους καθώς και η Εύη Παπανίκα, Υπεύθυνη θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ