ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΩΝΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν οι μαθητές & οι μαθήτριες του Λυκείου Αμπελώνα να συμμετέχουν στη διαδραστική παρουσίαση με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο & τους κινδύνους που απορρέουν από την καθημερινή τους έκθεση στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λύκειο Αμπελώνα την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου, και μετά από συνολική έκθεση του φαινομένου από την ψυχολόγο του σχολείου κα Αδαμίδου Μαρία, ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγητή Πληροφορικής και Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Δημήτριο Γ. Λιόβα.

Ο ομιλητής, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR). Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, με τη βοήθεια ενημερωτικών βίντεο, χρήσιμων συμβουλών – οδηγιών, αλλά και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι –όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μανώλης Μπαντραλέξης- με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ