Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Δείτε την ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης

Εδώ και μερικές μέρες παρακολουθούμε άλλο ένα επεισόδιο δολοφονικής κρατικής και αστυνομικής βίας και κτηνώδους επίδειξης δύναμης απέναντι στους φτωχούς και περιθωριοποιημένους. Θύματα αυτή τη φορά οι συμπολίτες μας Ρομά, οι οποίοι στο πρόσωπο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη είδαν για άλλη μια φορά τους εαυτούς τους να αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, ως πολίτες β’ κατηγορίας από τις κρατικές αρχές.

Ο δίκαιος ξεσηκωμός των Ρομά στις γειτονιές τους από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, μέχρι το Μενίδι Αττικής και το Αγρίνιο αποδεικνύει ότι τα φτωχά και καταπιεσμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας βράζουν και δεν μπορούν να υπομένουν άλλο την υποτίμηση των ζωών τους.

Πρώτα φτώχεια και αποκλεισμός, μετά ρατσισμός, σφαίρες και αυταρχισμός. Έτσι, αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος παραδοσιακά τις κοινότητες των Ρομά. Σε αυτή την πολιτική πρωτοστατεί η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει ως βασικό της στήριγμα την αστυνομοκρατία. Πολύ σωστά οι διαδηλωτές/ριες στις πορείες αυτών των ημερών διαπίστωναν ότι δεν ήταν τα 20 ευρώ αλλά ο ρατσισμός απέναντι στους Ρομά, η λογική «τα λεφτά πάνω από τις ανθρώπινες ζωές», που οδήγησαν τον αστυνομικό να πυροβολήσει στο ψαχνό.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα οφείλει να αγωνιστεί ενάντια στη φτωχοποίηση, για τον τερματισμό του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης, για το γκρέμισμα της κυβέρνησης και της πολιτικής της καταστολής και της φτώχειας.

Οι μαζικές πορείες της Τρίτης, που ακολούθησαν τις τεράστιες διαδηλώσεις της απεργίας και του Πολυτεχνείου, έδειξαν ότι η καταστολή τους δε σταματάει το λαό που εκφράζει την οργή του. Η αντίδραση του λαϊκού και εργατικού κινήματος θα γίνεται όλο και πιο μαζική και είναι αυτή που τελικά θα επιβάλει την απονομή δικαιοσύνης.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία εκφράζει την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια Φραγκούλη και στον ξεσηκωμό της Ρομά κοινότητας.

Δεν θέλουμε άλλον Αλέξη Γρηγορόπουλο, Βασίλη Μάγγο, Ζακ Κωστόπουλο, Νίκο Σαμπάνη, Κώστα Φραγκούλη.
Να ξεσηκωθούμε απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
Να αποσυρθούν οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ από τις γειτονιές των Ρομά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ