ΝΕΚΡΟΣ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Τραγική κατάληξη είχε η επίθεση αστυνομικού κατά του 16χρονου Ρομά τη νύχτα της 5ης Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Κώστας Φραγκούλης έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο νεαρός έδινε στο Ιπποκράτειο άνιση μάχη για τη ζωή του εδώ και οκτώ ημέρες, μετά από το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για να του αφαιρεθεί η σφαίρα που έριξε ο 34χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ και καρφώθηκε στο κεφάλι του.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδίωξη ξεκίνησε επειδή ο 16χρονος έβαλε βενζίνη 20 ευρώ σε πρατήριο και διέφυγε χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο.

Η ανακοίνωση από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο

Στην ανακοίνωση του το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου”.

Τους γονείς του δολοφονημένου νεαρού ενημέρωσαν τηλεφωνικά οι γιατροί του νοσοκομείου, ενώ στον οικισμό Αγία Σοφία το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Έρχονται διαμαρτυρίες

Όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου, σήμερα στις 6 το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στις 7 στην πλατεία της Καμάρας.

Επιμένει προκλητικά ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να κάνει τοποθέτηση για τον θάνατο του 16χρονου, καταφέρνοντας ακόμη και σε αυτή τη θλιβερή περίσταση να παραμείνει προκλητικός.

Αφού έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν παρέλειψε να πετάξει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, μην αρθρώνοντας ούτε λέξη για τη δολοφονική ενέργεια του αστυνομικού.

«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό», έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Να σημειωθεί ότι, πριν από την ανακοίνωση του θανάτου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε προσπαθήσει να φτιάξει κλίμα επαναλαμβάνοντας τις κυβερνητικές αθλιότητες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνοντας «τις τελευταίες ημέρες κάποιοι παρακαλούσαν να έχουμε επανάληψη του 2008. Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν απολύτως προσανατολισμένη σε αυτό και γι΄αυτό έριξε άπειρο λάδι στη φωτιά με επιθετικές και εμπρηστικές δηλώσεις, απαράδεκτες για τέτοιου είδους γεγονότα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρχουν καταστάσεις που θα παρεκτρέπουν από την κοινωνική τάξη και την ηρεμία… Πράξεις αντεκδίκησης και μίσους δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν σε καμία περίπτωση αποδεκτές».

Στο σπίτι του προς το παρόν ο αστυνομικός

Ο 34χρονος που φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι του Κώστα Φραγκούλη έχει υποστηρίξει στην απολογία του ότι για όλα φταίνε ο 16χρονος και οι… αναταράξεις στη μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Ο ίδιος παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό, καθώς υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή σχετικά με το ενδεχόμενο προφυλάκισής του.

Χθες, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζητάει την προφυλάκιση του, σημειώνοντας ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Από την πλευρά του ο ανακριτής είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος μόνο με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την τελική απόφαση θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του θύματος ζητούν δικαίωση και την τιμωρία του δράστη για τον βαρύτατο τραυματισμό του παιδιού τους κατά τη διάρκεια της δολοφονικής καταδίωξης που είχε ως αποτέλεσμα να χαροπαλεύει στην εντατική εδώ και μία εβδομάδα.

O δικηγόρος τους έχει καταγγείλει απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. με την ανακοίνωση περί δήθεν προσπάθεια εμβολισμού των μηχανών της ΔΙΑΣ και έχει σημειώσει πως θα εισφέρει οποιοδήποτε νέο αποδεικτικό στοιχείο έχει προς απόδειξη των ισχυρισμών της οικογένειας, εν όψει του επικείμενου συμβουλίου.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ