ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ» ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Αισιόδοξο μήνυμα μετέφερε ο Χρήστος Κέλλας

«Οι εξελίξεις για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα, είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς μετά την έγκριση των μελετών αποκατάστασης, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση έκδοση των σχετικών αδειών και την έναρξη εργασιών για τις απαραίτητες επισκευές στο ναό».

Αυτά τόνισε, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συνοδευόμενος από τον πατέρα Νεκτάριο Φωκίδη και τον πρ. Δήμαρχο Αμπελώνα και υπεύθυνο θρησκευτικού τουρισμού της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου, Αθανάσιο Χρυσοβέργη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λαρισαίος πολιτικός, το προηγούμενο διάστημα, μετά και από επικοινωνία του με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερώνυμο, συμμετείχε σε σύσκεψη στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, στην Αθήνα, για την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, μεταξύ άλλων, των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου.

Ο κ. Κέλλας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, για τη συνδρομή του στην όλη διαδικασία, ενώ ο πατέρας Νεκτάριος και ο κ. Χρυσοβέργης από την πλευρά τους, υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη θετική εξέλιξη, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του Λαρισαίου πολιτικού.

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αποχωρώντας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα, όπου εκκλησιάστηκε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αποτελεί έναν από τους πλέον ιστορικούς και επιβλητικούς ναούς του νομού μας, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της περιοχής και τους κατοίκους της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, κατανοώ απόλυτα το συναισθηματικό δεσμό των πιστών της περιοχής με τον συγκεκριμένο ναό, που πρέπει να επαναλειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, ασφαλής και λειτουργικός.
Η Ορθοδοξία αποτελεί την ψυχή του γένους μας και κάθε ναός έχει ξεχωριστή πολιτιστική και ιστορική αξία, συνιστώντας την πνευματική στέγη των πιστών, στην πορεία του έθνους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ