ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ” ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΛΑΡΙΣΑ

Διήμερη εκδήλωση με θέμα “Χτίζοντας γέφυρες για την απασχόληση στην ελληνική περιφέρεια” πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2022 με σκοπό την διασύνδεση, την ανταλλαγή απόψεων και την συνεργασία μεταξύ των δήμων για την ανάδειξη προοπτικών ένταξης των προσφύγων. Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη και συμμετείχαν εκπρόσωποι πόλεων – μελών του Δικτύου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κ.κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Αθηναίων, Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη, Βασίλειος Τσιάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας, Gianluca Rocco, Επικεφαλής ΔΟΜ Ελλάδας, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (TBC), Ελένη Κοντονάσιου, Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικών για την Κ.ΑΛ.Ο/Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Απόστολος Καψάλης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την συζήτηση συντόνισαν οι κ.κ. Μαρίνα Τομαρά, Υπεύθυνη για θέματα Επικοινωνίας-Συντονιστική Ομάδα Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη και Τζουλιάνα Κοντίνη, Βοηθός Συντονισμού Απασχολησιμότητας προγράμματος HELIOS, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Το Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και Σωτήρης Βούλγαρης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ζητήματα ένταξης ευάλωτων πληθυσμών, στην περιγραφή καλών πρακτικών στην πόλη της Λάρισας με ζητούμενο πάντα τις πολιτικές που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ