ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ BRAND NAME ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Χρήστος Καπετάνος στη Γιορτή Μελιού

Στη Γιορτή Μελιού στην Κεντρική πλατεία παρευθρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.
Εκεί ο κ. Καπετάνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς μελιού οι οποίοι εξέθεταν τα προϊόντα τους αλλά και να δοκιμάσει τις εκλεκτές ποικιλίες μελιού και προϊόντων κυψέλης.

Επιπλέον, οι παραγωγοί μελιού του ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον του κλάδου τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την παραγωγή των προϊόντων τους ενώ του επεσήμαναν την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης, ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο, εξαιτίας της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, που έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε σχετικά: «Συναντήθηκα με τους μελισσοκόμους στο πλαίσιο της Γιορτής Μελιού στη Λάρισα. Το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης αποτελούν από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και ειδικά στο νομό μας συμβάλλουν στην εξωστρέφειά του, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία. Το ανόθευτο μέλι των μελισσοκόμων του νομού μας συνιστά ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, με ποιοτικές προδιαγραφές και η ζήτησή του στο εσωτερικό αλλά και σε αγορές του εξωτερικού είναι αυξανόμενη συνεχώς.

Είναι δεδομένο ότι ο κλάδος της μελισσοκομίας έχει πληγεί και κατά τα προηγούμενα χρόνια από την κρίση της πανδημίας αλλά και τη φετινή χρονιά, από την εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, η οποία έχει εκτοξεύσεις τις τιμές των πρώτων υλών αλλά και το κόστος ενέργειας, ωστόσο η Κυβέρνηση έχει λάβει αρκετά μέτρα για την στήριξη του κλάδου, με μέτρα όπως την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, αποδεικνύοντας στην πράξη την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Η μελισσοκομία στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νομό μας παρουσιάζει άνθιση, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται στον κλάδο και αυτή την αυξητική τάση ενασχόλησης με το συγκεκριμένο τομέα οφείλουμε να την στηρίξουμε και να την ενισχύσουμε με τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένης και της σπουδαιότητας του προϊόντος.

Η μελισσοπαραγωγή έχει συνδεθεί με το νομό Λάρισας, αποτελώντας brand name για την περιοχή. Τέλος, η Γιορτή Μελιού πρέπει να εξελιχθεί σε θεσμό, καθώς συμβάλλει στην γνωστοποίηση των σπουδαίων τοπικών προϊόντων και των τοπικών μελισσοπαραγωγών σε όλο και περισσότερους πολίτες, με απώτερο σκοπό την οικονομική τόνωση του κλάδου »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ