ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ), συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, των απόμαχων της δουλειάς. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές/τριες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Λαμπρούλη (Λόφος Φρουρίου).

Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το ταξικό εργατικό κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζουν και ενισχύουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του λαού. Έχουμε την ιστορική εμπειρία της δεκαετίας 1940-1949, που οι αγώνες για την απελευθέρωση από τον κατακτητή και την δημιουργία μιας Ελλάδας του λαού της χωρίς εκμεταλλευτές, συνδυάζονταν με την πάλη για επιβίωση την περίοδο της Κατοχής αλλά και στη συνέχεια, με τη σωτηρία από την πείνα, για συσσίτια, για μισθούς, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για να μην σταλούν Έλληνες στα εργοστάσια της ναζιστικής Γερμανίας, με συλλαλητήρια, απεργίες, συγκεντρώσεις έξω από τα τότε κυβερνητικά κτίρια.

Γι’ αυτό ξέρουμε καλά ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε «κυβερνητικούς σωτήρες» από τα πάνω, από τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματα. Ξέρουμε καλά ότι κάθε κυβέρνηση παίρνει την σκυτάλη από την προηγούμενη για να βαθύνει τα αντιλαϊκά μέτρα και τους νόμους.

Ξέρουμε καλά πως μόνο ο ίδιος ο λαός αγωνιζόμενος μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη σωτηρία του λαού με την οργανωμένη δράση για αντεπίθεση.

Διεκδικούμε μαζί με όλο το λαό, αυξήσεις στους μισθούς με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων, με στήριξη στα εργασιακά και κοινωνικο -ασφαλιστικά δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των συνταξιούχων. Όπως και μέτρα ενίσχυσης όλων των ανέργων με επιδόματα ανεργίας, κοινωνικοασφαλιστική κάλυψη, κλπ.

Παλεύουμε για μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας και της ακρίβειας, ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων. Παλεύουμε για Δημόσια δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που οδηγεί στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγειονομικής περίθαλψης , της Δημόσιας Υγείας.

Ως παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πιστεύουμε ότι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, στις αντιλαϊκές πολιτικές και να διεκδικήσουμε μέτρα φιλολαϊκά για την προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας μας για μόρφωση και δουλειά και των απόμαχων για αξιοπρεπείς συντάξεις.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τη νεολαία μας, διεκδικούμε όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν με τα λογής μνημόνια της ΕΕ, διεκδικούμε επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και όλα όσα δικαιούμαστε γιατί εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο της κοινωνίας.

Όλοι στα συλλαλητήριο, όλοι στον αγώνα για τα δικαιώματά μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ