Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Χρ. Κέλλας στη Βουλή στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επιδοτώντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνοντας το επίδομα θέρμανσης, διευρύνοντας τα κριτήρια χορήγησής του, ενώ τις επόμενες μέρες θα δοθεί εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, ο πρωθυπουργός επανέφερε το “αγροτικό” πετρέλαιο, που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μείωσε τον ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές και ενίσχυσε αγρότες και κτηνοτρόφους, για να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του κρατικού προϋπολογισμού 2023, αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Προσλήψεις σε ΕΣΥ και Παιδεία, ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική

Ο Λαρισαίος πολιτικός εστίασε στο κυβερνητικό έργο για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, σημειώνοντας:

«Στον προϋπολογισμό, οι δαπάνες για την υγεία είναι αυξημένες κατά 1,3 δις σε σχέση με το 2019. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κλίνες ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν, έγιναν προσλήψεις και προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις, που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Στην παιδεία, για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια, η κυβέρνηση πραγματοποίησε 25000 μόνιμους διορισμούς. Άλλοι το υπόσχονταν, η ΝΔ το έκανε πράξη, γιατί η δημόσια παιδεία αποτελεί προτεραιότητα του κυβερνητικού μας έργου.

Άλματα προς τα εμπρός έχουν γίνει στον τομέα των κοινωνικών υποθέσεων, όπου εφαρμόζεται ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια, ώστε να αποκτήσουν με άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια δικά τους σπίτια.

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έχει τεθεί σε ισχύ και το μεγάλο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία για Αστέγους”, το οποίο διασφαλίζει τη στέγαση των άστεγων συμπολιτών μας και την προοπτική επανένταξής τους στον κοινωνικό ιστό. Η κοινωνική ευαισθησία και η προστασία των κοινωνικά αδύναμων γίνεται πράξη!».
Αναμόρφωση μισθολογίου γιατρών, ανταπόκριση σε αιτήματα στρατιωτικών

Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε στις αυξήσεις συντάξεων και στις μισθολογικές παροχές σε ιατρικό και στρατιωτικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας:
«Με τον προϋπολογισμό του 2023, οι συντάξεις αυξάνονται κατά 8%, μετά από 12 χρόνια, ενώ καταργείται η Εισφοράς Αλληλεγγύης για συνταξιούχους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αναμορφώνεται το μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, διευθετούνται μισθολογικά αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και αυξάνεται ξανά ο κατώτατος μισθός, ενώ αναγνωρίζουμε έμπρακτα τη συνδρομή της Αστυνομίας και του Λιμενικού στην εμπέδωση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας».

Ενίσχυση της εθνικής άμυνας

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έδωσε, ακόμη, έμφαση στο σκέλος των προβλέψεων για την εθνική άμυνα, τονίζοντας:
«Η προμήθεια των 24 Rafale, των τριών φρεγατών Belharra, η έναρξη των συζητήσεων για την προμήθεια των F-35, συνιστούν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος, ο οποίος, σε συνδυασμό με τις συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με κορυφαίες δυνάμεις του διεθνούς συστήματος, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, θωρακίζουν την αμυντική ισχύ της χώρας και προσδίδουν εθνική αυτοπεποίθηση.
Η πατρίδα μας ανακτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων τον γεωστρατηγικό ρόλο που της αναλογεί ιστορικά».

Αισιοδοξία για το μέλλον

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της οικονομίας στη μείωση του χρέους και στον ρυθμό μεγέθυνσης, έκλεισε την ομιλία του, επισημαίνοντας:
«Ο προϋπολογισμός διατηρεί τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες διεθνείς συνθήκες. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, την ύφεση που ακολούθησε σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση που επιτάθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ελλάδα στέκεται όρθια και καταγράφει θετικές επιδόσεις, που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το “αύριο”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ