ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κλάδευση και κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δήμο Τυρνάβου. σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το έργο, το οποίο έχει ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο, αφορά την κλάδευση και κοπή επικίνδυνων κλαδιών και ξηρών δέντρων που φύονται σε πεζοδρόμια, πλατείες, σχολεία, κοινόχρηστους χώρους και εν γένει δημοτικούς χώρους, δέντρα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων και κακοκαιρίας».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Κώστας Χρυσοβέργης, που επιβλέπει τις εργασίες, δήλωσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σε όλο το εύρος του Δήμου Τυρνάβου. Η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Επίσης, ως Δήμος, υλοποιούμε φέτος, με τη συνδρομή ειδικών υψηλής εξειδίκευσης και με πλήρη επίγνωση της τεράστιας αξίας που έχουν για τη ζωή των Δημοτών μας οι πνεύμονες πρασίνου, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αυστηρού κλαδέματος, ανανέωσης των δέντρων.

Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία, επιστημονικά τεκμηριωμένη, και εγγυάται, σε βάθος χρόνου, την επιβίωση και την υγιή ανάπτυξη των δέντρων του Δήμου μας τα οποία είναι μεγάλης ηλικίας και πολλαπλώς επιβαρυμένα. Αντιμετωπίζονται με προσοχή όλες οι φθορές του χρόνου, οι επιβαρυντικές συνέπειες του αστικού περιβάλλοντος, οι επιπτώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, καύσωνες κλπ.), καθώς και οι βλάβες από τις ασθένειες. Τέλος, να ευχαριστήσω θερμά τους Προέδρους και κατοίκους του Δήμου για τις επισημάνσεις τους σχετικά με τα επικίνδυνα δέντρα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ