ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ. ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα μέλη της Δ. Μπάσμπα και Στ. Τσικριτσή και που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αντίστοιχα

Όπως ήδη έχει δημοσιευθεί σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούμε να καταργηθεί το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας δήμων και περιφερειών, συνοπτικά αναφέρουμε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησε και κατήγγειλε στο σύνολο τους ,τους αντιδραστικούς νόμους που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας Περιφερειών και Δήμων διαχρονικά Κλεισθένης Ι, Καλλικράτης, Καποδίστριας και το νέο ληστρικό εκλογικό νόμο το 4804/21. Το σύνολο αυτών των αντιλαϊκών νόμων που διέπουν την λειτουργία Περιφερειών και Δήμων, το υπηρετούν διαχρονικά και πιστά τα στελέχη της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των φασιστικών μορφωμάτων και όλων των άλλων αστικών δυνάμεων στις Περιφέρειες και Δήμους, είτε από θέση διοίκησης, είτε «αντιπολίτευσης».

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής, επιβεβαιώνει τη στάση και την κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης στους σχετικούς νόμους της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, εξ’ αρχής διαφώνησε και κατήγγειλε τις αντιδραστικές αλλαγές που ψήφισε με το νόμο 4623/19 η κυβέρνηση της Ν.Δ. Με την συμφωνία των πλειοψηφιών ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, καταπατώντας τη λαϊκή ψήφο, με το νόμο 4623/19, η κυβέρνηση έδωσε απόλυτη πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης των δήμων (Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε Νομικά Πρόσωπα), στην παράταξη του δημάρχου, κι ας μην έχει πλειοψηφία στο συμβούλιο. Ταυτόχρονα μεταφέρει σ’ αυτές τις επιτροπές, βασικές αρμοδιότητες που ανήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλοντας να εξαλείψουν την πολιτική αντιπαράθεση και την έκφρασή της.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Περιφέρειες και στους Δήμους, αγωνίζονται ενάντια σε όλο αυτό το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο. Μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα δίνουν τη μάχη για την οργάνωση του λαού, τη συμμετοχή του στους αγώνες, για την διεκδίκηση των δικών του αναγκών. Πρωτοστατούν ενάντια σε κάθε λαϊκό πρόβλημα και αποτελούν ουσιαστικά τη μόνη αντιπολίτευση στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια, αποκαλύπτοντας τις συνέπειες τέτοιων αποφάσεων και διεκδικώντας λύσεις υπέρ του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ