ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

«Κάτω τα χέρια από το λαϊκό εισόδημα! Αυξήσεις σε μισθούς και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας». Αυτό το μήνυμα έστειλε η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενάντια στον προϋπολογισμό που ισοπεδώνει το εισόδημα και τις ανάγκες του λαού για να εξασφαλίσει νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Λαμπρούλη, μίλησε η Μαρία Καρκάτσα, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου κι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.

Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι να δυναμώσει η απαίτηση, η διεκδίκηση. Για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να παρθούν μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά για όλο τον λαό».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ