Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ – ΠΕΤΥΧΕ

Η ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

Ο συνδικαλισμός της στείρας αντιπαράθεσης ,των ανούσιων κοκορομαχιών, της άρνησης και του μηδενισμού των πάντων από το σύνολο των αριστερών παρατάξεων , αφενός δεν εκφράζει διαχρονικά τη ΔΑΚΕ και αφετέρου αυτή η μορφή του πρέπει να μπει- από τον κλάδο- στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Με οδηγό τις διαχρονικές αρχές της παράταξης , η ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας , την απερχόμενη συνδικαλιστική χρονιά, κατέθεσε ιδέες και προτάσεις, προσπάθησε αυτές να γίνουν πράξη και εν τέλει πέτυχε την υλοποίηση σημαντικών εξ αυτών.

Καταρχάς , η πρόταση της ΔΑΚΕ (30/1/2022) για ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στο νομό μας, βρήκε τεράστια απήχηση και αποδοχή από το ΣΥΝΟΛΟ της εκπαιδευτικής κοινότητας, την τοπική Διοίκηση της Εκπαίδευσης, την Αυτοδιοίκηση , τους πολιτικούς του νομού κ.α. . Αποτέλεσμα όλων των θεσμικών παρεμβάσεων της ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας ήταν να προταθεί από τη ΔΔΕ Λάρισας (9/12/2022) η ΙΔΡΥΣΗ ,για τη νέα σχολική χρονιά, του νέου σχολείου, του Καλλιτεχνικού σχολείου Λάρισας. Θα δημιουργηθεί μεγάλος αριθμός νέων οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς αλλά και όραμα για άλλο ένα σχολείο- στολίδι για το νομό Λάρισας, ενός νομού με τεράστια πολιτιστική κουλτούρα.

Επίσης, με συνεχείς παρεμβάσεις της παράταξης τα δύο τελευταία χρόνια, έγινε πράξη ( ΦΕΚ 6179/5-12-2022) η ΙΔΡΥΣΗ τμημάτων ένταξης του 6ου Γυμνασίου Λάρισας , η οποία εκκρεμούσε εδώ και τρία χρόνια. Δημιουργούνται και σε αυτή την περίπτωση νέες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να παρέχεται επιπλέον εκπαιδευτική στήριξη σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και όχι μόνο.

Τέλος, με συνεχείς ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της ΔΑΚΕ σε ΜΜΕ και ΥΠΑΙΘ (Δ/νση Φυσικής Αγωγής), οι φετινοί σχολικοί αγώνες ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να πάψει η αρρυθμία και η αναστάτωση των σχολείων την κρίσιμη -για τους μαθητές της Γ΄ κυρίως Λυκείου- περίοδο Μαρτίου- Απριλίου.

Εν κατακλείδι, όταν οι άλλοι ασχολούνται με ανέξοδους λαϊκισμούς , κινδυνολογίες και άφθονη και ανούσια θεωρία, η ΔΑΚΕ βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους/στις συναδέλφους/ισσες και στους/στις μαθητές/τριές μας . Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η ΔΑΚΕ απαντά με ρεαλιστικές προτάσεις και ουσιαστικές διεκδικήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ