ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ: Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όλοι μαζί κρατήσαμε περήφανη στάση τα τελευταία χρόνια! Δείξαμε πως εμείς, οι εργαζόμενοι έχουμε τον τελευταίο λόγο απέναντι σε αντιλαϊκούς νόμους.

–Δεν ευθυγραμιστήκαμε με την “πλειοψηφία” της ΟΛΜΕ (τις δυνάμεις δηλ. της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που έβαλε πλάτη στην Αξιολόγηση, εκφυλίζοντας την Ομοσπονδία.
–Δε νομιμοποιήσαμε τις πολυδιαφημισμένες “μεταρρυθμίσεις”, όπως οι «μέντορες», οι «συντονιστές», ), οι κάμερες στη τάξη, οι «τηλεαπουσίες» στους αγωνιζόμενους μαθητές, κλπ.
–η συμμετοχή στις 5/11/22 των συναδέλφων (σε ποσοστό 66%, περίπου) στην ΑΠΟΧΗ ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως/”πλειοψηφίας” ΟΛΜΕ ( ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ) ήταν το καλύτερο χαστούκι και για τους δυο τους,
— Συμμετείχαμε στη μεγαλειώδη Πανεργατική Απεργία στις 9/11/22, μια απ’ τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια,
Ας το πάρουν απόφαση:
Δεν θα ανεχτούμε:
–κανένα σχολείο να παγώσει, κανένας μαθητής μας να πεινάσει,
–οι μαθητές να γίνονται θύματα της εγκληματικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των μαθητών, όπως ο 11χρονος μαθητής στις Σέρρες.
–μισθούς πείνας 700€ και 800€ για χιλιάδες νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, “παγωμένα” ΜΚ και τα κομμένα δώρα.
–το τεράστιο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, κυρίως σε είδη διατροφής, ρεύμα και καύσιμα.
–την παραπέρα οικονομική, εργασιακή και παιδαγωγική εξαθλίωσή μας.
Για τους παραπάνω στόχους, χρειαζόμαστε σήμερα ακόμα πιο μαχητικά Σωματεία, σαν αυτά που στο «τιμόνι» βρίσκονται οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και παλεύουν χειραφετημένα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το κράτος και τους μηχανισμούς της διοίκησης!
Αντίθετα, στην ΕΛΜΕ Λάρισας, για ακόμα μια χρονιά ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές! Ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις του παρόντος ΔΣ, για τη συγκρότηση Προεδρείου, ξεκίνησαν οι κοκορομαχίες, τα φαινόμενα εκφυλισμού και τελικά η απραξία. Το τεχνητό παιχνιδάκι ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, για το θέμα της συγκρότησης και για άλλα θέματα, οδήγησε την ΕΛΜΕ Λάρισας στη σημερινή διαλυτική κατάσταση. Από κοντά κι οι ΣΥΝΕΚ ροκανίζουν το χρόνο μετρώντας αντίστροφα και περιμένοντας την επόμενη κυβερνητική εναλλαγή, για να κάνουν – στην ουσία – τα ίδια (Αξιολόγηση, “εξορθολογισμό” του προσωπικού, “Αυτονομία” του σχολείου, …) απλά με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέτοια φαινόμενα απομακρύνουν τους συναδέλφους από το σωματείο, τις Γενικές Συνελεύσεις, εκτρέφουν την ηττοπάθεια και τα αδιέξοδα και τη λογική του “δε γίνεται τίποτα”. Αντίθετα, ως ΑΣΕ, – και στο βαθμό που μας αναλογεί – καθ’ όλη τη διάρκεια του παρόντος ΔΣ δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις αξιοποιώντας και τη μία έδρα στο ΔΣ, πρωτοστατήσαμε στο αίτημα για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την Αξιολόγηση, τους Συντονιστές και Μέντορες, στην ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές, στην Απεργία στις 9/11/22, κι όλα αυτά κόντρα στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τα διαλυτικά φαινόμενα του.
Φτάνει πια ο εκφυλισμός του σωματείου μας!
Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξηγούν τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορούν να την αλλάζουν, με κριτήριο για τις σπουδές τους όχι την τσέπη των γονιών τους, με τον εκπαιδευτικό να έχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, με μισθό και ασφάλιση που να καλύπτει τις ανάγκες του, με συνθήκες εργασίας και σχολικές υποδομές που να αντιστοιχούν στην εξέλιξη της κοινωνίας.
Απαιτούμε:

 20% αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022, άμεση επαναφορά του κλεμμένου ΜΚ 2016 -17, αφορολόγητο στα 12.000€ με 3.000€ προσαύξηση κάθε παιδί.
 Υπογραφή κλαδικής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εκπαιδευτικούς που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.
 Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
 Επαναπροκήρυξη άμεσα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση.
 Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).
 Μέτρα για την υγειινή και ασφάλεια στα σχολεία, 15 μαθητές ανά τάξη, κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών. Μέτρα για την αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.
 Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.
 Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
 Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.
 Στήριξη της δουλειάς των εκπαιδευτικών στις τάξεις, για επαγγελματική, επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση.
Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας την Τρίτη 20/12/22 στις 18:00 στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ Λάρισας και στις αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ την Τετάρτη 21/12/22 από τις 13:00 έως τις 19:00 , στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας (πρώην 1ο ΓΕΛ).
Κλιμακώνουμε τον αγώνα, παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια για να στρέψουμε τη βαρυχειμωνιά σε όλους αυτούς που θέλουν να παγώσουν τα όνειρά μας, τις ζωές μας.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΓΙΑ ΔΣ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΓΕΡΑΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΑΛΑΜΑ ΝΑΤΑΣΑ

ΖΙΟΥΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ

ΚΟΥΝΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΚΟΥΤΑΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΜΑΡΟΥΔΑ ΧΑΔΙΝΑ (ΝΙΝΑ)

ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΙΟΥΖΙΟΥΛΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

ΓΙΑ ΕΕ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ