ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

«Ο προϋπολογισμός που συζητάμε χαρακτηρίζεται από πρωτιές. Είναι ο πρώτος που καταρτίζεται εκτός της ενισχυμένης εποπτείας των θεσμών. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός, μετά από χρόνια, που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας τετραετούς διακυβέρνησης. Το διεθνές περιβάλλον στο σύνολο των ετών της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίστηκε από υψηλή αβεβαιότητα και αστάθεια. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η ελληνική οικονομία όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά καταγράφει εξαιρετικές επιτυχίες».

Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023.
«Ο ρυθμός ανάπτυξης καταγράφεται στο 5,6 για το 2022. Η μεγέθυνση της οικονομίας συνεχίζεται και το 2023 με ρυθμό 1, 8%. Δεν ξεχνάμε, και δεν ξεχνάνε πρώτοι από όλους οι συμπολίτες μας, ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν μηδενικός», τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Η Συνέπεια είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις πολιτικές και κατ’ επέκταση τους προϋπολογισμούς που έχει μέχρι σήμερα συντάξει και καταθέσει αυτή η κυβέρνηση. Και οι πολίτες έχουν πλέον εμπεδώσει πως η Νέα Δημοκρατία παραδίδει αυτά που υπόσχεται. Και η σύγκριση με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη. Αφού εξάλλου οι μνήμες των υποσχέσεων αυτών είναι νωπές. Υποσχέσεις για αύξηση του αφορολόγητου, για αύξηση του κατώτατου μισθού, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Με ένα νόμο και ένα άρθρο μάλιστα.

Υποσχέσεις για αύξηση των συντάξεων και φυσικά για σχίσιμο των μνημονίων. Υποσχέσεις που στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Αυτό που έχουν να θυμούνται οι πολίτες είναι κατάργηση του αφορολόγητου, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιβολή 26 νέων φόρων.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεσμεύτηκε για μείωση φόρων φυσικών και νομικών προσώπων, πραγματοποιήθηκε! για μείωση της ανεργίας, πραγματοποιήθηκε!, για αύξηση των επενδύσεων, πραγματοποιήθηκε!, για ψηφιακό μετασχηματισμό πραγματοποιήθηκε!, για πράσινη ενέργεια, πραγματοποιείται, για αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, πραγματοποιήθηκε! Και τέλος, σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία και την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία ενισχύει την Εθνική Άμυνα.

Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή σε όλα τα επίπεδα».

«Και αφού χτίσαμε μια οικονομία ανθεκτική ικανή να ανταπεξέλθει στις δυσκολότερες κρίσεις και προκλήσεις, συνεχίζουμε και φέτος στο ίδιο μοντέλο των τελευταίων ετών, στο μοντέλο της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας της πράσινης μετάβασης, του ψηφιακού κράτους, του κράτους της κοινωνικής δικαιοσύνης με φορολογία φιλική που σέβεται τον μόχθο του εργαζόμενου σε έναν προϋπολογισμό που ισορροπεί ανάμεσα στην δημοσιονομική σταθερότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Την ανάπτυξη, στην Νέα Δημοκρατία δεν την αντιμετωπίζουμε ως αυτοσκοπό, αλλά πρωτίστως ως εργαλείο για την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Στην κορυφή των χρηματοδοτούμενων πολιτικών και για το 2023 βρίσκεται η κοινωνική προστασία με μέτρα, ύψους 8,3 δισ. ευρώ μόνο για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά η κα Μπίζιου.

«Ο προϋπολογισμός δεν είναι μια διαδικασία αυτόνομη, ανεξάρτητη από τις πολιτικές και την ιδεολογία της κυβέρνησης. Οι δικές μας πολιτικές, και αυτό αποτυπώνεται κάθε χρόνο στον κρατικό προϋπολογισμό, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και συνέπεια. Η συνέπεια στη δέσμευση, στις υποσχέσεις και στην υλοποίηση ενός προϋπολογισμού είναι βασικός λίθος στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη. Αυτή την εμπιστοσύνη την έχει κερδίσει στο ακέραιο η κυβέρνηση, ακριβώς γιατί τα τρία τελευταία χρόνια ο κρατικός προϋπολογισμός διακρίνεται για την συνέπεια λόγων και έργων.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν στη Νέα Δημοκρατία, ότι παραδίδει αυτό που υπόσχεται! Και θα συνεχίσει να το κάνει και την επόμενη τετραετία», κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ