Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΖΩΗ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Με αφορμή το θέμα με τα προεκλογικά κουπόνια για τρόφιμα του κ. Μητσοτάκη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:
«Ο Πρωθυπουργός, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, ενώ ουσιαστικά ήδη διανύουμε μια ακήρυχτη προεκλογική περίοδο, επέλεξε να μοιράσει κουπόνια για τρόφιμα στους πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η κίνησή του έγινε κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή, και ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όλες αυτές τις μέρες είχαμε φέρει στο φως της Ολομέλειας, ένα προς ένα τα προκλητικά αντικοινωνικά χαρακτηριστικά της γαλάζιας οικονομικής πολιτικής, με την ανάλγητη αισχροκέρδεια σε βάρος της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης έχει συνθλίψει τις αντοχές των μικρομεσαίων και των μη προνομιούχων, που αγκομαχούν υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης και της εφιαλτικής ακρίβειας. Τον βαρύνει -προσωπικά και εις ολόκληρον- η απόλυτη ευθύνη για το σοκαριστικό κόστος των φετινών γιορτών, που βάφει στο γκρίζο τα άλλοτε πολύχρωμα εορταστικά φώτα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αντί για ριζικά μέτρα ενάντια στην πηγή της ακρίβειας, αντί να χαλάσει το “πάρτι” κερδοσκοπίας των εκλεκτών του, ο Πρωθυπουργός επιλέγει να πετάξει κουπόνια ελεημοσύνης στο Λαό, ξυπνώντας μνήμες άλλων ιστορικών εποχών.

Αυτός που οδήγησε τους πολίτες στο σημερινό αδιέξοδο, δεν μπορεί να ζητά χειροκρότημα πάνω στα συντρίμμια.

Είναι ντροπή ο θύτης να πανηγυρίζει ως σωτήρας του θύματος.

Όταν αποφάσισα να εισέλθω στον “στίβο” της πολιτικής, ονειρευόμουν μια Ελλάδα αξιοπρέπειας και αυτοπεποίθησης. Μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και κοινωνικής δικαιοσύνης, όπου κανένας δεν θα εξαρτάται από πρόσκαιρα προεκλογικές επιταγές. Μια ισχυρή Δημοκρατία που ΣΕΒΕΤΑΙ κάθε πολίτη και δεν προσπαθεί να του “εξαγοράσει” την ψήφο με προεκλογικά τεχνάσματα.

Για όλα αυτά δεν σταμάτησα και δεν θα σταματήσω ούτε λεπτό να μάχομαι, κρατώντας πάντοτε ψηλά τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ, με αδιαπραγμάτευτους όρους πολιτικής ηθικής, ειλικρίνειας και ιδεολογικής συνέπειας.

Αν ο κ. Μητσοτάκης νοιάζεται αληθινά για το πως θα επιβιώσει ο Λαός, αρκεί να υιοθετήσει -έστω και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση- τη δέσμη ρεαλιστικών προτάσεων που εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε προτείνει προ πολλού. Πλαφόν στις τιμές λιανικής στην ενέργεια. Μείωση έμμεσων φόρων. Ψήφιση των παρεμβάσεων που καταθέσαμε στη Βουλή για επαναθεσμοθέτηση της προστασίας α’ κατοικίας, για ρύθμιση 120 δόσεων με κίνητρα, για τα “κόκκινα” δάνεια, για σύσταση Αρχής Προστασίας Καταναλωτή, για τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κοινωνική κατοικία. Έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών. Εισαγωγή φορολογίας καθαρού πλούτου και μεγάλων κληρονομιών. Αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, μακριά από πελατειακές λογικές της ΝΔ.

Σειρά προτάσεών μας, ανά τομέα πολιτικής, πάντα με τεκμηρίωση και κοστολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης διολισθαίνει με σπασμένα φρένα σε σκοτεινά μονοπάτια δημοσιονομικού λαϊκισμού και θεσμικής αγυρτείας, μοιάζοντας όλο και περισσότερο στο ήθος και τα πεπραγμένα διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Υπάρχει άλλος δρόμος και εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε έτοιμοι να τον βαδίζουμε χέρι – χέρι με κάθε προοδευτικό δημοκράτη που αισθάνεται ντροπή όταν τσαλαπατούν την περηφάνια του και την αξιοπρέπειά του .»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ