ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ – ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των σεισμόπληκτων του Δαμασίου και του Μεσοχωρίου που σχεδόν 2 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 συνεχίζουν να ζουν στα κοντέινερς είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο σήμερα, ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Παππάς ο οποίος με τη συνοδεία των βουλευτών Β. Κόκκαλη, Αγγ. Βαγενά και Σάκη Παπαδόπουλου και στελεχών της Ν.Ε. του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα Β. Ζωγράφο περιόδευσε στις σεισμόπληκτες περιοχές των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Γροθιά στο στομάχι του κλιμακίου ήταν το κλάμα μιας ηλκιωμένης γυναίκας η οποία περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι σεισμόπληκτοι.

Ο κ. Παππάς που άκουσε και από τον πρώην πρόεδρο του Δαμασίου Θεόδωρο Γρέπο να του περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στα κοντέινερ και τα καθημεριναπροβλήματα των σεισμόπληκτων, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτες τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτη ολιγωρία των κυβερνώντων και υποστήριξε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα είναι η αποκατάσταση όλων των σεισμόπληκτων που ζουν σε κοντέινερς και φυσικά η χορήγηση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων για την ανέγερση νέων σπιτιών.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρει κονδύλια σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα ενώ τόνισε οτι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του κόστους ανά τ.μ. που σήμερα είναι στα 850 €, αφού το κόστος ανέγερσης κατοικίας έχει εκτοξευτεί.

Ο κ. Παππάς δεν άφησε ασχολίαστό το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δείχνοντας  ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι δυστυχώς για τη δημοκρατία και τους θεσμούς στην κυβέρνηση αλληλοπαρακολουθούνται.

Τέλος για την υπόθεση Καϊλή σημείωσε ότι δυστυχώς η διαφθορά έχει φτάσει στο μεδούλι της Ε.Ε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ