ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Το σχόλιο του Μ. Χαρακοπουλου για τον προϋπολογισμό

«Η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να συναισθάνεται το μέγεθος της ευθύνης που φέρει απέναντι στις εθνικές ανάγκες, και να μην υποτάσσει τη στάση της σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και σε ιδεοληπτικές προκαταλήψεις. Η ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες στην παρούσα συγκυρία, με την τουρκική πολιτική ηγεσία να επιδίδεται διαρκώς σε άκρως εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Ελλάδος, είναι απολύτως αδικαιολόγητη και απαράδεκτη.

Αυτή τη στιγμή, απέναντι στις προκλήσεις πρέπει να σφυρηλατείται εθνική ενότητα και να δίδεται το μήνυμα του συμπαγούς μετώπου απέναντι σε κάθε επίδοξο επιβουλέα. Να έχει υπόψη του, όμως, ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τελικός κριτής όλων μας είναι οι Έλληνες πολίτες».

Τα παραπάνω δήλωσε πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού του 2023.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «απέναντι σε μια Τουρκία που δεν κρύβει τις αναθεωρητικές της προθέσεις έναντι της χώρας μας, αντιθέτως απροκάλυπτα αξιώνει ανιστόρητες και αστήρικτες -βάσει του διεθνούς δικαίου- διεκδικήσεις, η Ελλάδα οφείλει να εξοπλίζεται και να αναβαθμίζει την αμυντική της ικανότητα.

Αυτό είχα επισημάνει και κατά τη συζήτηση του πρώτου προϋπολογισμού που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2020. Έκτοτε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πετύχει μια ανατροπή σχεδόν του συσχετισμού δυνάμεων με την γείτονα, σε αέρα και θάλασσα, με σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτό είναι το δικό μας τείχος, απέναντι σε κάθε επιτιθέμενο, το οποίο πρέπει να στηρίζεται από την εθνική ενότητα, πέρα από τις όποιες εσωτερικές πολιτικές διαφορές. Φαίνεται, όμως, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να δυσκολεύεται να ωριμάσει πολιτικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ