ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο υπουργός συναντήθηκε με προέδρους συνεταιρισμών, το δήμαρχο Γ. Κόκουρα και τον αντιδήμαρχο Γ. Σακούτσιο

Ανακοίνωση για τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Τυρνάβου Γ. Κόκουρα, προέδρων συνεταιρισμών του δήμου και του αντιδημάρχου Γ. Σακούτσιου εξέδωσε ο δήμος Τυρνάβου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για το φλέγον ζήτημα της σημαντικότατης απώλειας εισοδήματος των αγροτών του Δήμου μας το τρέχον έτος!

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης/Πρωτογενούς Τομέα Σακούτσιος Γεώργιος, καθώς και Πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου Τυρνάβου.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος παρέθεσε στον Υπουργό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής μας, πρόβλημα το οποίο προέκυψε συνεπεία των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων κατά τη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, της αύξησης του κόστους παραγωγής και της έλλειψης εργατικών χεριών.

Όλα αυτά συνετέλεσαν καθοριστικά στο να έχουν οι αγρότες απώλεια εισοδήματος άνω του 60%.

Επίσης, ο Δήμαρχος κατέθεσε στον Υπουργό το Έγγραφο που συνυπέγραψαν οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών του Δήμου μας κατά την απολύτως επιτυχημένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και στο οποίο αναφέρθηκαν και αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι συνεταιρισμοί.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι παριστάμενοι Πρόεδροι των συνεταιρισμών οι οποίοι τόνισαν με γλαφυρό και εμφατικό τρόπο το μέγεθος του προβλήματος, έχοντας ο καθένας στοιχεία από τον συνεταιρισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Τυρνάβου συνεργάστηκε μεθοδικά και συστηματικά με τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια ώστε να παρατεθούν ακριβή στοιχεία στον Υπουργό.
Ο Υπουργός, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τόσο την εμπεριστατωμένη ανάλυση του Δημάρχου όσο και τις τοποθετήσεις των Προέδρων, δήλωσε πως κατανοεί πλήρως το πρόβλημα και διαβεβαίωσε πως στις αρχές του έτους, οπότε και θα έχει όλα τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία από τα συναρμόδια υπουργεία, θα ανακοινώσει το μέγεθος της οικονομικής ενίσχυσης που θα διατεθεί στους αγρότες του Δήμου μας.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την άμεση κατανόησης των προβλημάτων των αγροτών του Δήμου μας όσο κυρίως για την άμεση ανταπόκριση.
Τέτοια μέτρα ενίσχυσης είναι άκρως σημαντικά καθώς δεν στηρίζουν μόνο τους αγρότες του Δήμου μας αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ