Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Δεν περισσεύει κανείς. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων ορισμένου χρόνου που είχαν προσληφθεί προς αναπλήρωση των ανεμβολίαστων υγειονομικών που ήταν σε αναστολή» τονίζει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλη Κόκκαλης.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Όλοι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που προσλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή προς αναπλήρωση των ανεμβολίαστων υγειονομικών που ήταν σε αναστολή, στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και κάλυψαν με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο τα κενά των αναστολών εργασίας, αλλά και τα κενά των νοσοκομείων τα οποία είναι της τάξης άνω του 30% των οργανικών θέσεων.

Η Κυβέρνηση μεροληπτεί και επιλέγει να παρατείνει για ένα χρόνο τις συμβάσεις των επικουρικών εργαζομένων στο σύστημα Υγείας για ένα πολύ μικρό αριθμό αυτών, αποκλείοντας την πλειοψηφία όσων εξαρχής είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας.

Το Σύστημα Υγείας έχει πλέον ανάγκη την πολύτιμη εμπειρία όλων τους για την κάλυψη των αναγκών του και η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί και να σταματήσει την περιφρονητική και απαξιωτική στάση της απέναντι σε όλους αυτούς που στήριξαν το δημόσιο σύστημα υγείας στις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η καθολική ανανέωση όλων των συμβάσεων που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων ορισμένου χρόνου οι οποίοι είχαν προσληφθεί προς αναπλήρωση των ανεμβολίαστων υγειονομικών που ήταν σε αναστολή.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ