ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Μετά την παρουσίαση της Μαγικής Ολογραμματικής Φάτνης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είναι επισκέψιμη κατά τις απογευματινές ώρες 5:30 με 8:30, συνεχίζουμε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:30πμ με δραστηριότητες για παιδιά στην πλατεία της Αγιάς από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγιάς.

Τα παιδιά, των σχολείων, θα παίξουν και θα ζωγραφίσουν με την βοήθεια των Προσκόπων ενώ παράλληλα θα λειτουργεί Bazaar με διάφορες δημιουργίες από τα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Σύστημα Προσκόπων.

Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης αναβιώνει ένα από τα παλιότερα έθιμα των γιορτών την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι η γιορτή της Τσιγαρίδας με γεύσεις και αναμνήσεις της αγροτικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής.

Η παραδοσιακή μέθοδος συντήρησης του χοιρινού κρέατος, το τσιγάρισμα μέσα σε καζάνια, αναβιώνει με την παράλληλη λειτουργία παραδοσιακής αγοράς τοπικών προϊόντων.

Στους επισκέπτες προσφέρονται τσιγγαρίδες από ντόπια χοιρινά και κρασί με τη συνοδεία παραδοσιακή ορχήστρας και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ