Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ…

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Σπίτι μου», τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε πως «το δικαίωμα στη στέγη βρισκόταν εκτός ιδεολογικού ενδιαφέροντος του κ. Μητσοτάκη, μέχρι τον Απρίλιο, όταν άκουσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αναγκάστηκε να τον αντιγράψει. Αλλά και στην αντιγραφή “μαντάρα” τα έκανε. Η μοναδική απτή πραγματικότητα είναι πως στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης είχε συμπεριλάβει μόνο την ανακαίνιση 100 διαμερισμάτων με συνολικό κόστος 1,3 εκατ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα».
Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο «μνημείο πολιτικής εξαπάτησης και υπόδειγμα αλαζονικής ασέβειας», αναδεικνύοντας ενδεικτικά τα κάτωθι:
« – Ασέβεια είναι να εκμεταλλεύεστε την πιο ιερή λέξη της ζωής και της καρδιάς κάθε Ανθρώπου, το “σπίτι μου”, ως προεκλογικό σλόγκαν.
– Ασέβεια είναι να φέρνετε άρον – άρον γραμμένα “στο πόδι” δέκα άρθρα για την κοινωνική κατοικία, μπας και “μπαλώσετε” επικοινωνιακά τη μακρόχρονη αδιαφορία σας.
– Ασέβεια είναι να εμπαίζετε το Λαό καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες.
– Ασέβεια είναι να επεκτείνετε την επιδοματική σας πολιτική ακόμα και στη στέγαση, να εξασκήστε στο real estate, πατώντας πάνω στην αγωνία των συνανθρώπων μας.
– Ασέβεια είναι να επικαλείστε νούμερα που δεν βγαίνουν και παραπέμπονται αόριστα στο μέλλον.
– Ασέβεια είναι να υποστηρίζετε ότι πολύτεκνη οικογένεια θα βρει σπίτι με 55.000 ευρώ, όταν με αυτά τα χρήματα στη Λάρισα βρίσκεις μια γκαρσονιέρα …
– Ασέβεια στους ενοικιαστές που δαπανούν άνω του 50 % του εισοδήματος τους για το κόστος στέγασης. Στους νέους που αναγκάζονται να μένουν μαζί με τους γονείς τους, ακόμα και μετά τα 30. Στο 48% των ενοικιαστών που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους. Στους χιλιάδες φοιτητές που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος στέγασης.
Η προεκλογική καπηλεία της κατοικίας, αποδεικνύει ότι μπροστά στις εκλογές δεν έχετε “ούτε ιερό ούτε όσιο”.
Για το ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα στη στέγη είναι πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα. Από την Ιδρυτική Διακήρυξη του Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι τώρα, που ο Νίκος Ανδρουλάκης, βαδίζοντας με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την πρωτοβουλία από τις 13 Απριλίου να ανοίξει πρώτος το φάκελο της κοινωνικής κατοικίας, με δέσμη προτάσεων, μιας ολιστικής και συνεκτικής πολιτικής για τη στέγαση.
Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει μέχρι κάθε νέος να κρατά τα κλειδιά του δικού του σπιτιού και όχι των γονιών του
Και η Γραμματέας της ΚΟ , κατέληξε :
Το «σπίτι μου», που επιλέξατε ως πιασιάρικο τίτλο, θα έπρεπε να το σεβαστείτε πιο πολύ.
Διότι υπάρχουν στη ζωή κάποια πράγματα που έχουν μέσα τους μια ιερότητα και δεν πρέπει να τα πετάτε σαν χαρτοπόλεμο στις προεκλογικές σας φιέστες
«Ξέρεις τα σπίτια πεισματώνουν εύκολα, σαν τα γυμνώσεις» έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης στην «Κίχλη» του.
Και τα σπίτια είναι πράγματα πολλά, είναι όλα όσα έχουν μέσα τους, η ίδια η ζωή, η κάθε μέρα, μαζί και τα όνειρα
Είναι οι άνθρωποι και όλα όσα είναι μαζί τους και τους χαρίζουν ανάσα, οξυγόνο και κουράγιο να συνεχίζουν
Είναι όλα όσα άφησες πίσω , αλλά κι όλα όσα κουβαλάς για πάντα μαζί σου
Περισσότερος σεβασμός λοιπόν ταιριάζει στο «σπίτι μου», γιατί αυτό το «ΜΟΥ» είναι πολύ βαθύ και πολύ μεγάλο, και εσείς , είναι φανερό ότι δυσκολεύεστε να καταλάβετε…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ