ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Η παρέμβαση του Μ. Χαρακόπουλου στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει με το νομοθετικό της έργο και τις αποφάσεις που λαμβάνει ποιος ασκεί πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική και ποιος δημαγωγεί και λαϊκίζει. Εν μέσω αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων, επί τρία χρόνια από την εκδήλωση της πανδημίας, η πολιτεία βρίσκεται δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά και πρωτίστως στις πλέον ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές κατηγορίες, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη.

Τελευταίο δείγμα αυτής της κυβερνητική δράσης είναι η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει πρόνοιες για τη στεγαστική πολιτική, που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει χιλιάδες νέους και οικογένειες να αποκτήσουν τη δική τους στέγη σε μια δύσκολη εποχή λόγω της αύξησης των τιμών των ακινήτων και των ενοικίων».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή “Μάτι” και άλλες διατάξεις».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «στο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, στην οποία είχα τη τύχη να εργασθώ ως Αντιπρόεδρος, είχαμε επισημάνει το πρόβλημα της ανεύρεσης στέγης ως ένα από τα σοβαρά εμπόδια στη δημιουργία οικογένειας και απόκτησης τέκνων από νέα ζευγάρια. Ως εκ τούτου, είναι αναμφίβολα θετικά τα μέτρα που προβλέπονται στον νέο νόμο, όπως είναι:

α. Το πρόγραμμα “Σπίτι μου” για την χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, από το οποίο προβλέπεται να ωφεληθούν 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών, ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2023. Έτσι, θα αποκτούν δικό τους σπίτι με δόση δανείου χαμηλότερη του ενοικίου.

β. Η “Κοινωνική Αντιπαροχή”, που προβλέπει την ανέγερση 2.500 κοινωνικών κατοικιών για 5.000 ωφελούμενους νέους έως 39 ετών με χαμηλό ενοίκιο.

γ. Το πρόγραμμα “Κάλυψη” για τη μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών και τη διάθεσή τους σε ωφελούμενους νέους ηλικίας 25-29 ετών, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η δυνατότητα που δίνεται σε τρίτεκνους και πολύτεκνους να λαμβάνουν μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου” εντελώς άτοκο δάνειο, όπως επίσης ότι άτοκο θα γίνεται και το δάνειο για όσους κατά τη διάρκεια της αποπληρωμής του αποκτήσουν 3 και πλέον παιδιά.

Προφανώς, τα προγράμματα αυτά δεν μπορούν να δώσουν μια συνολική λύση στο σύνολο των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Αναμφίβολα, όμως, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και δημιουργούν ένα καλό προηγούμενο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να έχει συνέχεια. Κι αυτό θα γίνει μόνον αν συνεχιστεί και η συνετή διαχείριση της οικονομίας, όπως την ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η ιεράρχηση των αναγκών που έχει θέσει, χωρίς να υποκύπτει στις σειρήνες του καταστροφικού λαϊκισμού. Αυτή την ανάγκη, να μην κινδυνέψουν τα όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια, την αντιλαμβάνονται και οι πολίτες, οι οποίοι θα δώσουν την δική τους ψήφο εμπιστοσύνης την ώρα της κάλπης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ