ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «VOLUNTEERING CITIES+»

Ο Δήμος Αγιάς στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «Volunteering Cities+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III διοργανώνει την Τελική Ενημερωτική Συνάντηση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις που διοργανώθηκαν με τη στήριξη και τη συμμετοχή της Τοπικής Ομάδας Στήριξης – URBACT Local Group, συλλόγων και φορέων καθώς και οι εμπειρίες και οι πρακτικές που ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου.

Στο έργο συμμετέχουν 5 Δήμοι από 5 ευρωπαϊκές χώρες με επικεφαλή εταίρο τον Δήμο Αθηένου από την Κύπρο. Αναλυτικά συμμετέχουν οι Δήμοι Αγιάς από την Ελλάδα, Aljustrel από την Πορτογαλία, Banska Stiavnica από την Σλοβακία και Rezekne από τη Λετονία.

Σκοπό του έργου αποτελεί η μεταφορά ενός δικτύου συνεργασίας που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών μέσω της συνεργασίας διαφορετικών ηλικιακών ομάδων κυρίως εθελοντών και φορέων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα με το έργο «Volunteering Cities+» μεταφέρεται η Καλή Πρακτική Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου όπως αναπτύχθηκε στο έργο «Volunteering Cities» κατά την α΄φάση του Ευρ. Προγράμματος URBACT III.

Η Καλή Πρακτική Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Ευρ. Προγράμματος URBACT III και περιλαμβάνει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσω εθελοντικών κοινωνικών δράσεων με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων εντός της τοπικής κοινότητας.
Το Δίκτυο Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «Volunteering Cities+» έχει εγκριθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ