Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Ανακοίνωση της Θεματικής Εργατικής Πολιτικής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των συνδικαλιστικών παρατάξεων να αποφασίζουν για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους και για τους εκπροσώπους τους στα συνδικαλιστικά όργανα. Είναι αποκλειστικό δικαίωμά τους και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν στα σωματεία τους με βασικό σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς, καλύτερων αποδοχών για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου όλη η παραφιλολογία σε σχέση με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ Λάρισας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και για μέλη και στελέχη του που δραστηριοποιούνται σε αυτή, δεν έχει καμία βάση αλήθειας.

Οι προσπάθειες των κάθε λογής ¨καλοθελητών¨ να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να δημιουργήσουν προβλήματα θα πέσουν στο κενό. Δε θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Η συνέπεια στις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες προφανώς ενοχλεί.

Η φημολογία περί αμφισβήτησης της νόμιμης εκπροσώπησης των ΣΥΝΕΚ στη Λάρισα είναι άλλη μία απόπειρα στοχοποίησης προσώπων, ανατροφοδότησης του αντιΣυνεκ μένους και εν τέλει βλάβης του συνδικαλιστικού κινήματος, με την απογοήτευση που επιδιώκει να διασπείρει.

Είναι μέθοδες άγνωστες για την Ριζοσπαστική Αριστερά και τις αρχές της το κείμενο που διακινήθηκε δύο μέρες πριν τις εκλογές του σωματείου των εκπαιδευτικών. Είναι σκοπιμότητες και νοοτροπίες άλλων κομμάτων, αστικών και δε μπορεί να γίνουν ανεκτές και να τις υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την πολιτική του κουλτούρα.

Στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχουν κι αναλαμβάνουν συνδικαλιστική δράση κι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη μάχη που δίνει η παράταξη ενάντια σε έναν συστημικό πόλεμο μηχανισμών. Είμαστε πεισμένοι πως τελικά θα βγει πιο δυνατή, να δίνει από καλύτερη θέση το δημοκρατικό της αγώνα.

Σε ό,τι μας αφορά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε εξωγενείς παράγοντες να παρέμβουν και να επηρεάσουν τις με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσεις μιας παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Είναι προφανές πως θα υπερασπίσουμε και θα προστατέψουμε από αήθεις επιθέσεις τα μέλη και τα στελέχη μας που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Κι αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ