ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΤΡΑΚΑΡΕ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από το Βουκουρέστι, στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν ρουμανικά ΜΜΕ, στο τροχαίο ενεπλάκη ένα πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες τουρίστες. Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πηγές το λεωφορείο ανήκει σε Βολιώτη επιχειρηματία και μετέφερε πολλούς Λαρισαίους εκδρομείς.

Το δυστύχημα

Η οροφή του λεωφορείου φαίνεται πως προσέκρουσε σε μπάρα στην πύλη του περάσματος Unirii, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 22 επιβάτες να τραυματιστούν.

Μετά την πρόσκρουση της οροφής, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, δύο άτομα βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων ο ένας έχει υποστεί ανακοπή.

«Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Οι δύο από αυτούς είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ ο ένας υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε ο Daniel Vasile στο Digi 24.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, 22 επιβάτες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Πάντως, σύμφωνα με το Digi 24, ο οδηγός του λεωφορείου έτρεχε με ταχύτητα περίπου 40-50 χλμ/ώρα.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα με τις αρχές να εξετάζουν αν το λεωφορείο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παράθυρα για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία. Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά.

Οι αρχές της Ρουμανίας έχουν επικοινωνήσει με την Ελληνική Πρεσβεία και στα νοσοκομεία βρίσκονται ήδη Έλληνες μεταφραστές.

Για να δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ