Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ! Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μια πρωτόγνωρη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, ενώνοντας ολόκληρη την πόλη της Λάρισας σε έναν κοινό σκοπό αγάπης.
Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου “#Κανείς Μόνος”, και της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Σύλλογο Καρκινοπαθών ν.Λάρισας, με τη στήριξη των φορέων της πόλης, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΣΘΕΒ και των Επιμελητηρίων,με χορηγούς επικοινωνίας τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλους χορηγούς το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΣΟΦΛΑ) και τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟΣΥΦΛΑ), πραγματοποιήθηκε μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Palladium, πλαισιωμένο με τις μουσικές επιλογές του μοναδικού διάσημου DJ Γιάννη Kαλλιμάνη.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς αναδείχθηκαν οι πολίτες της Λάρισας, που έδωσαν μαζικά “το παρών”, στηρίζοντας από καρδιάς ανιδιοτελώς το μοναδικό σκοπό της πρωτοβουλίας, τα έσοδα της γιορτής να διατεθούν στην έναρξη δημιουργίας ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και φιλοξενίας συνοδών τους, στη Λάρισα.

Εμφανέστατα συγκινημένη από την εντυπωσιακή συμμετοχή των Λαρισαίων, η οικοδέσποινα της βραδιάς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Απόψε, το φωτεινό αστέρι των Χριστουγέννων υψώθηκε πάνω από τη Λάρισα. Η πόλη μας εξέπεμψε στο πανελλήνιο ένα εκτυφλωτικό φως αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, χάρη σε κάθε Λαρισαία και κάθε Λαρισαίο που δεν δίστασε να εισφέρει από το υστέρημά του, για να στολίσουμε όλοι μαζί τον κόσμο της αξιοπρέπειας, για να ελαφρύνουμε το βαρύ “Σταυρό” που κουβαλούν οι καρκινοπαθείς ανηφορίζοντας, μαζί με τις οικογένειές τους, στο δικό τους “Γολγοθά”.

Η μεγάλη αγκαλιά που όλοι μαζί δημιουργήσαμε, αθροίζοντας τα πλεονάσματα αγάπης από τις καρδιές μας, είναι το καλύτερο δώρο, ένα ανεκτίμητο λιθαράκι για το ρεαλιστικό όνειρο: να δημιουργήσουμε στη Λάρισα, μια μόνιμη “φάτνη”, όπου οι καρκινοπαθείς θα βρίσκουν ζεστή θαλπωρή ανακούφισης από τον πόνο.

Ευχαριστώ ειλικρινά, όλους όσοι στάθηκαν συμπαραστάτες στην πρωτοβουλία του “#Κανείς Μόνος” για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η συμβολή κάθε Φορέα και κάθε συμπολίτη μας, υπήρξε πολύτιμος κρίκος στην κοινή μας αλυσίδα αλληλεγγύης.

Αυτές τις εορταστικές ημέρες, η Λάρισα, με το παράδειγμά της, δίδαξε όλη την Ελλάδα πως ένα στολίδι μόνο του δεν φτάνει… Ένας Άνθρωπος μόνος του, δεν μπορεί… Ενωμένοι μπορούμε “να σώσουμε τα Χριστούγεννα”, αρκεί όλοι μαζί να ξυπνήσουμε το παιδί που ζει ακόμα μέσα μας, το παιδί που πιστεύει ακόμα στο θαύμα της αγάπης.

Εύχομαι το δέντρο της ανθρωπιάς, που στολίσαμε με δώρα ψυχής, να απλώσει κλαδιά σε κάθε σπιτικό, και τούτη την Άγια Νύχτα να απαλύνει τη θλίψη της μοναξιάς, της ανέχειας, της ανεργίας, της αναξιοπρέπειας, της ασθένειας, της εγκατάλειψης.

Τι κι αν τα φετινά Χριστούγεννα δεν είμαστε Μάγοι να φέρουμε δώρο από χρυσό, τι κι αν στεκόμαστε πίσω από τις στολισμένες βιτρίνες χωρίς να μπορούμε να αγοράσουμε ό,τι λαχταρούν οι αγαπημένοι μας. Ένα “σ’ αγαπώ”, ένα “νοιάζομαι” και ένα “είμαι εδώ πλάι σου”, αποτελούν μοναδικούς θησαυρούς που μπορούμε και αξίζει να χαρίσουμε απλόχερα σε κάθε συνάνθρωπό μας.

Καλά Χριστούγεννα! Και όπως έλεγε χαμογελαστά και με ενθουσιασμό -παρά την αναπηρία, το ψύχος και τη φτώχεια- ο μικρός Τιμ στη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς, “ο Θεός να μας ευλογεί όλους”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ