ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές του 3ου Λυκείου Λάρισας που συμμετέχουν στη Δράση του σχολείου με τίτλο «Γίνομαι πρεσβευτής της πόλης μου», επισκέφθηκαν στις 22-12-2022 τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και ξεναγήθηκαν από την κ. Αρχοντούλη Παρασκευή στις 4 θεματικές ενότητες της μόνιμης έκθεσης της Πινακοθήκης (Το πνεύμα του τόπου, Ιδανικά πλάσματα, Οικειότητα, Αγωνιστικότητα).

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την έκθεση του ιστορικού και βιογράφου της Λάρισας κ. Νικόλαου Παπαθεοδώρου που φέρει τον τίτλο «Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα» στην οποία εκτίθενται μερικά από τα πιο σπάνια και πολύτιμα αντικείμενα της πολυθεματικής συλλογής του που αφορούν κυρίως στην πόλη της Λάρισας.

Οι μαθητές αποκόμισαν ιστορικές γνώσεις για την περιοχή μας και εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος και τη σπανιότητα των τεκμηρίων της συλλογής, όπως παλαίτυπα, περιηγητικές εκδόσεις, έργα λογίων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, χαρακτικά και παλιές φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια (κάρτες), εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη, κειμήλια οικογενειών της πόλης. Τα αντικείμενα αυτά καλύπτουν μια περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, από τον 16ο αι. (1523) μέχρι και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα (1950).

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του 3ου Λυκείου Λάρισας Πανάγου Ελευθερία, Παπαδημητρίου Αθανασία και Οικονόμου Δημήτριος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ