ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ο ορειβάτης που αγνοείτο στον Όλυμπο, εντοπίστηκε στην περιοχή Στεφάνι Λούκι και ανασύρθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/12) χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του πάγου και της ιδιομορφίας της περιοχής, που είναι δύσβατη. Με τη βοήθεια του ελικοπτέρου οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη και στη συνέχεια μπόρεσαν να τον τοποθετήσουν σε ειδικό καλάθι και να τον ανεβάσουν στο ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορειβάτης ανασύρθηκε από βάθος 600 μέτρων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Απογευματινές ώρες χθες, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 με Ε/Π Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Συνδρομή στην επιχείρηση παρείχε η Ε.Ο.Δ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ορειβάτης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τον φίλο του, ο οποίος ωστόσο δεν είχε τη δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο.

Ο ορειβάτης που ειδοποίησε τις αρχές για τη διάσωση του φίλου του, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο «Αποστολίδη», όπου πέρασε τη νύχτα. Τονίζεται ότι χθες οι προσπάθειες για την ανάσυρση του ορειβάτη σταμάτησαν λόγω του σκοταδιού και της περιορισμένης ορατότητας.

enikos.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ