ΟΛΥΜΠΟΣ: ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΗ – ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ SUPER PUMA

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση του ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο χθες το μεσημέρι ενώ βρισκόταν με έναν φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα.

Χθες οι προσπάθειες ανακόπηκαν λόγω του σκοταδιού και της περιορισμένης ορατότητας, ωστόσο σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου.

Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην επιχείρηση συνδράμει και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Το χρονικό του θρίλερ
Οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού στον Μύτικα σε ύψος 2.700 μέτρα. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και ο άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με πολύ χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Σημειώνεται ότι ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ