ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο – Λύκειο Πυργετού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 591.550 ευρώ.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Γυμνασίου- Λυκείου Πυργετού, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και  φιλικό  προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει το ενεργειακό αποτύπωμα σε περισσότερα από 83 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια που αποκτούν σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο, μετά την βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του, αναμένεται να αναβαθμιστεί στην Κατηγορία A+ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από την στέγη, με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης.

-Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου με πλάκες πετροβάμβακα.

-Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά, με διπλό υαλοπίνακα.

-Εγκατάσταση συστοιχίας αντλιών θερμότητας αέρος – νερού.

-Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τύπου LED.

-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

-Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ