Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους κτηνοτρόφους, τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο.

Η Λαρισαία Βουλευτής αναδεικνύει προς την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πως πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου αποτελεί ο περιορισμός των νοθεύσεων και των ελληνοποιήσεων, που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Στην Ερώτηση τονίζεται πως για το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, σειρά κτηνοτροφικών Φορέων έχουν απευθύνει σχετικές Επιστολές, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Οι Φορείς εστιάζουν στην εφαρμογή “Άρτεμις 2.0”, που έχει υλοποιήσει ο “ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ” και δούλευε πιλοτικά με επιτυχία στη Θεσσαλία για δύο χρόνια. Η λειτουργία της εφαρμογής έχει σταματήσει και -παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ολοκλήρωσης του συστήματος, με τους κτηνοτρόφους να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους για την κυβερνητική ολιγωρία και τη μη λειτουργία του συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, μαζί με τους συνυπογράφοντες Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητά από την Κυβέρνηση ξεκάθαρες απαντήσεις για την άμεση και πλήρη λειτουργία του συστήματος “Άρτεμις 2.0”.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την κατάθεση της Ερώτησης, επεσήμανε με έμφαση πως «σε μια κρίσιμη συγκυρία για την κτηνοτροφία, που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, με το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί, αποτελεί χρέος της Πολιτείας να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους. Η ύπαρξη ενός αξιόπιστου συστήματος ιχνηλάτησης στη ζώνη του γάλακτος, προκειμένου να μπει τέλος στη “αιμορραγία” των νοθειών και των παράνομων ελληνοποιήσεων, είναι επιτακτική ανάγκη. Το ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού προτείνει μια στοχευμένη δέσμη ρεαλιστικών λύσεων, άμεσης εφαρμογής, για τη θωράκιση των αγροτών και κτηνοτρόφων απέναντι στην ιλιγγιώδη ακρίβεια.

Θέτουμε ξανά την αξιοπρέπεια και ευημερία της Αγροτιάς στην προμετωπίδα του προγράμματός μας, ζητώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να κάνουμε μαζί τη δημοκρατική ανατροπή που θα αφυπνίσει αναπτυξιακά την παραμελημένη ελληνική ύπαιθρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ