ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αγαπά τους καλλιτέχνες. Το απέδειξε, άλλη μια φορά, με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υπέγραψε και που εξισώνει τα πτυχία των σπουδών πολλών κλάδων εργαζομένων στον πολιτισμό με αυτά του Λυκείου.

Για να καταλάβετε δηλαδή, ένας ηθοποιός όπως εγώ π.χ., που έχω σπουδάσει θέατρο 1 χρόνο στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και 3 χρόνια στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, το πτυχίο μου θα έχει σύμφωνα με αυτό το διάταγμα την ίδια ισχύ με ένα απολυτήριο Λυκείου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας, που υπέγραψαν αυτό το προσβλητικό για εμάς τους ηθοποιούς, αλλά και για όλους τους ανθρώπους του θεάτρου, διάταγμα -με την ανοχή του Υπουργείου Πολιτισμού- έχουν τεράστια ευθύνη. Δε μπορούν να μας χρησιμοποιούν μόνο για τις δημόσιες σχέσεις τους, φωτογραφιζόμενοι μαζί μας στις πρεμιέρες μας.

Να το αποσύρουν αμέσως, γιατί είναι ακόμα ένα δώρο στους Κολεγιάρχες. Φτάνει πια με αυτή την αδίστακτη και ανάλγητη κυβέρνηση, που καθορίζει τις τύχες μας και τις ζωές μας! Φτάνει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ