2,8 EK. € ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Υπογράφηκε η ΚΥΑ που εγκρίνει τις μελέτες που κατέθεσε ο δήμος Τυρνάβου στο πλαίσιο του προγράμματος Οδική Ασφάλεια του ΥΠΕΣ που χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα συνολικού ύψους 2,8 εκ. €.

Ο δήμος συνέταξε τις μελέτες τον Ιούλιο, για τις οποίες σας είχε ενημερώσει αναλυτικά το paidis.com που αφορούσαν έργο στην οδό Λαρίσης στον Αμπελώνα ύψους 640.000 € καθώς επίσης και έργο με ασφαλτοστρώσεις και διευθέτηση ομβρίων σε χωμάτινες οδούς στον Αμπελώνα και τον Τύρναβο που μετά από διορθωτική παρέμβαση θα έχει προϋπολογισμό 2,16 εκ. €.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που συζητήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Τυρνάβου αναφέρονται τα εξής:

Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Τυρνάβου

ΥΠ.1 (640.000,00 €): Βελτίωση ηλεκτροφωτισμού και ανακατασκευή πεζοδρομίων οδού Λαρίσης στην είσοδο πόλης του Αμπελώνα.

Αφορά στην ανάπλαση της εισόδου της πόλης του Αμπελώνα επί της οδού Λαρίσης και στοχεύει:
– Στη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού της οδού, εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών που κινούνται στην περιοχή.
– Στον ανασχεδιασμό των πεζοδρομίων με νέα υλικά, όδευση τυφλών και πρόσβαση με ράμπες ΑΜΕΑ, εξασφαλίζοντας την καλύτερη πρόσβαση των πεζών.
– Στη βελτίωση των ρείθρων για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων.

ΥΠ.2 (2.160.000,00 €): Βελτίωση οδοστρωμάτων και διαχείριση ομβρίων στους οικισμούς Τυρνάβου και Αμπελώνα.

Αφορά:

Την βελτίωση του οδοστρώµατος των οδών, εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών που κινούνται στην περιοχή.

Την απορροή των όµβριων υδάτων µέσω των κρασπεδόρειθρων που θα κατασκευαστούν.

Σήµερα οι οδοί αυτοί είναι χωµατόδροµοι, δεν υπάρχουν κράσπεδα και τα όµβρια ύδατα σε κάποια σηµεία δεν απορρέουν µε συνέπεια να λιµνάζουν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ