ΑΚΥΡΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σαφής, καθώς ορίζει ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2022 ακυρώνονται όλες οι αποφάσεις που έχει λάβει η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στους 332 Δήμους της χώρας.

Ο δικός μας δήμαρχος ακόμα και μετά την απόφαση του ΣτΕ, συνέχιζε να παίρνει παράνομες αποφάσεις για αναθέσεις έργων και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω της οικονομικής επιτροπής. Σε 3 συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής μέσα στον Δεκέμβριο, πήρε αποφάσεις για σοβαρά θέματα μόνο με τους 3 δικούς του συμβούλους. Μια τακτική που έβαλε τον Δήμο σε περιπέτειες. Τι θα γίνει τώρα με καμιά 30ρια αποφάσεις που έχουν οικονομικό περιεχόμενο και θα ακυρωθούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες;

Καλώ τον Δήμαρχο να αλλάξει τακτική και να σεβαστεί την επιλογή των πολιτών. Να μην φοβάται την διαφάνεια και να εργαστεί σε πλαίσια που απαιτούν συνεργασία και συναίνεση με τις άλλες παρατάξεις.

Πρέπει να επανασυσταθούν οι επιτροπές του Δήμου και να επανέλθουν οι αρμοδιότητες στα δημοτικά συμβούλια. Μόνον τότε έχει νόημα η δικιά μας συμμετοχή αλλά και των συμβούλων των άλλων παρατάξεων. Γιατί έτσι η επόμενη μέρα θα ορίζεται, μέσα από συναινέσεις, συγκλίσεις και ομόφωνες αποφάσεις.

Τέλος θεωρώ πως μετά την σημερινή εξέλιξη ο κ. Χατζηκράχτης έχει την δυνατότητα να διορθώσει το λάθος του και να σταματήσει να παρέχει κάλυψη στον δήμαρχο για παράνομες αποφάσεις, με την συμμετοχή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μόνος αυτός από όλους του δημοτικούς συμβούλους, (ακόμα και της παράταξής του).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ