Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Με μεγάλη κατάνυξη και με τη συμμετοχή του λαού του Τυρνάβου γιορτάστηκε σήμερα ο πολιούχος του Τυρνάβου Αγιος Γεδεών. Επίκεντρο του εορτασμού ο φερώνυμος  Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα Ιερά του λείψανα.

Το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Δράμας κ. Δωρόθεος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου, τόνισε την αξίας της ειρήνης του Θεού και κάλεσε όλους τους πιστούς να μιμηθούν τον εορτάζοντα Άγιο Γεδεών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Αγίας Κάρας του Οσιομάρτυρος Αγίου Γεδεών στους δρόμους της πόλεως, ενώ στην κεντρική πλατεία τελέστηκε η Αρτοκλασία προς τιμή του Αγίου. Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην πνευματική πορεία της πόλεως του Τυρνάβου που αποτελεί καύχημα της  Μητροπόλεως, ενώ καλωσόρισε δια θερμών λόγων τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους τόσο προς τον Άγιο Γεδεών, όσο και προς την πόλη του Τυρνάβου.

Παρόντες στην πανήγυρη ήταν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, οι Βουλευτές του Νομού κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Ευαγγελία Λιακούλη, οι κ.κ. Ειρήνη Καραλαριώτου, Χρήστος Καπετάνος, Σωτήριος Βούλγαρης, Μαρία Γαλλιού, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ