ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ

Ο Χρήστος Καπετάνος από τον Τύρναβο

«Ο Τύρναβος τιμά σήμερα τον προστάτη του τον Άγιο Γεδεών, έναν από τους σημαντικότερους οσιομάρτυρες της θρησκείας και της χώρας μας, ο οποίος με όπλο του τη βαθιά πίστη στο χριστιανισμό, αρνήθηκε να προσχωρήσει στο μουσουλμανισμό κατά τα προεπαναστατικά χρόνια, ανοίγοντας το δρόμο και δίνοντας δύναμη στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 για τον μεγάλο Αγώνα «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδας».

Είθε ο βίος του Αγίου και η βαθιά του προσήλωση στα ιδανικά και την πίστη να αποτελούν παντοτινό παράδειγμα επιμονής και υπομονής για όλους μας, για τους μικρούς ή μεγάλους αγώνες της ζωής».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας, Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος με το πέρας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης του Τυρνάβου, Αγίου Γεδεών του Οσιομάρτυρα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ομώνυμο, πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, χοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κ. Αθανάσιου και του Μητροπολίτη Δράμας, κ. Δωρόθεου.

Στη συνέχεια, ο κ. Καπετάνος συμμετείχε στην Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Κάρας του Οσιομάρτυρος Αγίου Γεδεών και στην περιφορά της εικόνας στους δρόμους της πόλης, μετά πλήθους πιστών.

Ακολούθως, στην κεντρική πλατεία τελέστηκε η Αρτοκλασία προς τιμή του Αγίου και αφού ολοκληρώθηκε, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, επαγγελματίες και εκπροσώπους τοπικών φορέων της πόλης και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν κατά το νέο έτος αλλά και ευχές για τη νέα χρονιά που έρχεται. Τέλος, συμμετείχε στη δεξίωση που δόθηκε στο δημαρχείο της πόλης, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Κόκκουρα, αντιδημάρχων του Τυρνάβου και πολιτικών του νομού Λάρισας.

«Με μεγάλη ικανοποίηση είδα ολόκληρη την πόλη του Τυρνάβου και την πλειοψηφία των κατοίκων της να εορτάζουν τον πολιούχο τους, Άγιο Γεδεών τον Οσιομάρτυρα, ύστερα από δύο χρόνια που εξαιτίας της πανδημίας, οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν περιορισμένες. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη δημοτική αρχή Τυρνάβου για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων και τις ευχές μου για χρόνια πολλά σε όλους τους κατοίκους, για τον προστάτη Άγιό τους. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι δύναμη ψυχής. Ενόψει της έλευσης του νέου έτους, χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αισιοδοξία.» τόνισε, κλείνοντας, ο Χρήστος Καπετάνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ