ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους με υγεία και δύναμη. Απέναντι στις δυσκολίες, τα τεράστια και αυξημένα προβλήματα που σημάδεψαν το λαό μας το 2022, αλλά και μπροστά στη νέα χρονιά με την κυβέρνηση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα να προετοιμάζουν τον λαό μας για νέες θυσίες, εκφράζουμε τη βαθιά μας πεποίθηση ότι το 2023 μπορεί να είναι, να γίνει μια ελπιδοφόρα χρονιά για το λαό μας.

Και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, ξεπερνώντας εκβιασμούς, παγίδες και ψεύτικα διλήμματα. Με πίστη στο δίκιο του ο λαός μας, με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη της οργάνωσης τον αγώνα, της αλληλεγγύης, με ισχυρό λαϊκό κίνημα και ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση στις εξελίξεις, θέτοντας στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων και συνεχώς διευρυνόμενων αναγκών του.

Κόντρα στην αντιλαϊκή στρατηγική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κεφαλαίου, κάνοντας πράξη το σύνθημα ‘’Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό’’. Γιατί τόσο η πείρα όσο και η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύουν πως αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού μας, των άλλων λαών, παρά μόνο να μεγαλώνει συνεχώς τα αδιέξοδα για αυτόν, την φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τους πολέμους όπως στην Ουκρανία.

Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη που όλα τα άλλα κόμματα ομνύουν, είναι βαθύτατα ταξική. Συνεπώς, ούτε ‘’δίκαιη’’ μπορεί να είναι, ούτε ‘’ωφέλιμη για όλους’’, αφού στηρίζεται στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Και ακριβώς απέναντι σ’αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας μας, χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή δράση και πρωτοβουλία, αξιοποιώντας και την παρακαταθήκη και των προηγούμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη ενάντια:

Στις αιτίες της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, για κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για προστασία από τους πλειστηριασμούς, για να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών. Σ’αυτήν την κατεύθυνση ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να είναι πολύτιμο στήριγμα του λαού μας.

Γιατί σήμερα η σύγκριση δεν είναι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους μπαλαντέρ. Δεν είναι ανάμεσα στην ‘’σταθερή’’ και ‘’αυτοδύναμη’’ κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη φτηνή απομίμηση προοδευτικής κυβέρνησης του Τσίπρα, αφού όλοι τους κινούνται στις ίδιες ράγες ανεξαρτήτως του ποιος είναι στο τιμόνι. Η πραγματική σύγκριση είναι ανάμεσα σε αυτό που ζούμε και σε αυτό που μπορούμε να ζήσουμε, ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Και απάντηση σε αυτό δίνει το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Σύγχρονο, επεξεργασμένο, πατάει στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αξιοποιεί το εργατικό-επιστημονικό δυναμικό και δίνει απάντηση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Και ακριβώς επειδή έχει πρόβλημα σύγκρουσης με τον σημερινό δρόμο εξέλιξης, δεν έχει δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην καπιταλιστική εργοδοσία, στην εξουσία του Κεφαλαίου και δεν δέχεται να δέσει τα χέρια του στο πλαίσιο μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης, μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια μεγάλη εργατική-λαϊκή αντεπίθεση που αφορά το σήμερα όσο κυρίως την προοπτική με στόχο μια πραγματική λαϊκή νίκη, τον σοσιαλισμό!

Καλή αντάμωση και τη νέα χρονιά στο μετερίζι του αγώνα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ