Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων, προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας νέα Ερώτηση στη Βουλή, καθώς το πρόβλημα όχι απλώς παραμένει άλυτο, αλλά καθημερινά γιγαντώνεται, οδηγώντας σε απόγνωση τους φαρμακοποιούς, ιδίως δε τους πολίτες, και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο έντονης έξαρσης των ιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαρισαία Βουλευτής έχει αναλάβει σειρά επανειλημμένων κοινοβουλευτικών και δημόσιων πρωτοβουλιών για την ανεπάρκεια φαρμάκων, πραγματοποιώντας μπαράζ δράσεων και συναντήσεων με αρμόδιους τοπικούς Φορείς, φαρμακοποιούς και φαρμακευτικούς συνεταιρισμούς, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η Ε. Λιακούλη υπογραμμίζει προς την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πως «με το νέο έτος προ των πυλών σε λίγες ώρες, οι ελλείψεις φαρμάκων πολλαπλασιάζονται, καθώς παρατηρούνται γενικευμένες ελλείψεις εκατοντάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων, αναρίθμητων ασθενειών, ενώ εξαφανισμένα παραμένουν ακόμα και τα πιο συνήθη παιδιατρικά φάρμακα, αντιπυρετικά και αντιβιοτικά. Το θέμα ταλανίζει τους πολίτες, που αντί να διανύουν ανέμελες εορταστικές ημέρες, γυρίζουν απεγνωσμένοι από φαρμακείο σε φαρμακείο, ενώ μεταβαίνουν ακόμα και σε γειτονικές πόλεις, εκλιπαρώντας για ένα φάρμακο. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν αμέτρητες κραυγές απόγνωσης φαρμακοποιών και οικογενειών, που αβοήθητοι “έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά” πασχίζοντας να βοηθήσουν τους ασθενείς συνανθρώπους μας».

Επιπλέον, η Ε. Λιακούλη τονίζει ότι «η κρισιμότητα των κατάστασης εντείνεται, εξαιτίας της υγειονομικής συγκυρίας, κατά την οποία καταγράφεται έξαρση της γρίπης και σειράς αναπνευστικών λοιμώξεων», σημειώνοντας πως «ο αρμόδιος Υπουργός του κ. Μητσοτάκη επιδίδεται -επαναλαμβανόμενα και αορίστως- σε γενικόλογες εξαγγελίες, χωρίς αυτή η επικοινωνιακή καμπάνια να έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα στην ουσία του προβλήματος, το οποίο αντί να περιορίζεται, συνεχώς οξύνεται».

«Φαρμακοποιοί και πολίτες απευθύνουν “κραυγή αγωνίας” προς την Πολιτεία για την τραγική ανεπάρκεια φαρμάκων. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηλιτεύει πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν δίνει τη δέουσα σημασία στις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις του, αλλά κινείται και προς την αντίθετη κατεύθυνση», επισημαίνει η Ε. Λιακούλη, αναφέροντας ότι «η έγκαιρη λήψη του συνταγογραφηθέντος φαρμάκου είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, ζωτική ανάγκη για τη θεραπεία των ασθενειών, την ποιότητα της διαβίωσης, αλλά και την ίδια την επιβίωση όλων μας».

Υπογραμμίζοντας πως «για το ΠΑΣΟΚ, το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, το δικαίωμα στη Ζωή και την Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο», η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ζητά -ακόμα μια φορά- από τον Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «να αναλάβει άμεσα ενέργειες για τις ελλείψεις φαρμάκων, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των πολιτών, προκειμένου να αρθεί τάχιστα το αδιέξοδο και τα ράφια των φαρμακείων να διαθέτουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρειάζονται οι ασθενείς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ