Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Στη δυναμική κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου της Αγιάς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Βρίσκομαι εδώ μαζί σας, ξανά στο πλευρό σας, για να σας εκφράσω την αταλάντευτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στα δίκαια αιτήματά σας.
Δεν γνωριζόμαστε σήμερα, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω καλά, μια ολόκληρη ζωή. Κι αν έχω το σθένος να σας κοιτάζω στα μάτια, είναι γιατί εγώ ξέρω τι σημαίνει αγροτιά , καταγόμενη από αγροτική οικογένεια , όπως εσείς ξέρετε διαχρονικά τι σημαίνει η Αγροτιά για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τι σημαίνει το ΠΑΣΟΚ για την Αγροτιά.
Οι δρόμοι μας είναι αλληλένδετοι, από την 1η στιγμή, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη έθεσε ως προτεραιότητα “να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του”.
Μόνο που ο δικός σας ιδρώτας και η δική σας γη, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον κ. Μητσοτάκη, που εδώ και 3,5 χρόνια αρέσκεται να ταπεινώνει τους κατοίκους τους υπαίθρου, επιθυμώντας μια Αγροτιά με σκυμμένο κεφάλι, έναν πρωτογενή τομέα υποτελή στα “ξεροκόμματα” του Μεγάρου Μαξίμου.

Δυστυχώς, ο εμπαιγμός που βιώνετε, ιδίως το τελευταίο διάστημα, ως προς την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός σας, ξεχείλισε -δικαίως- το ποτήρι της ιώβειας υπομονής σας. Από σύσκεψη σε σύσκεψη και από ημερομηνία σε ημερομηνία, οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη “ροκανίζουν” το χρόνο που τους απέμεινε στην καρέκλα της εξουσίας, για να “εκβιάσουν” τελευταία στιγμή την ψήφο σας, τάζοντας “φτου κι απ’ την αρχή” “λαγούς με πετραχήλια”.

– Ποιος ευθύνεται που έχει εκτοξευτεί κατακόρυφα το κόστος παραγωγής;

– Ποιος αρνείται πεισματικά, εδώ και μήνες, τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στη λιανική και για τιθάσευση της ακρίβειας;

– Ποιος υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027, που πέταξε εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων τα μήλα και τους καρπούς με κέλυφος;

Ποιος έκανε τις σχετικές αποτυχημένες διαπραγματεύσεις;

– Ποιος σας εμπαίζει και παίζει προεκλογικό “κρυφτούλι” για το χαμένο εισόδημα των παραγωγών μήλων, κάστανων, κερασιών, αμύγδαλων, καρυδιών, ροδάκινων, ακτινιδίων και όλων των αγροτικών τοπικών προϊόντων.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο:

– Ο κ. Μητσοτάκης και οι δικοί του Υπουργοί, που αυτός διόρισε, έχουν εγκαταλείψει την ύπαιθρο να ερημώνει και τον πρωτογενή τομέα στα όρια της επιβίωσης.

– Ο κ. Μητσοτάκης και οι δικοί του Βουλευτές της Ν.Δ. ψηφίζουν τα ρουσφέτια υπέρ των λίγων και ισχυρών και τα κάθε λογής “παραθυράκια” για απευθείας αναθέσεις και αισχροκέρδεια, αφήνοντας την ελληνική κοινωνία στο έλεος των επιδομάτων.

Δυστυχώς, χωρίς καμία επίγνωση του σημείου που έχουν φτάσει οι αγρότες μας, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι αλλά και βουλευτές , φτάνουν μέχρι του σημείου να πανηγυρίζουν για τα αυτονόητα: για την παροχή αποζημιώσεων από την Κυβέρνηση για τις ζημιές !
Καθαρές κουβέντες. Ο αγροτικός κόσμος αξίζει και πρέπει να περάσει ξανά στην 1η γραμμή. Με αξιοπρέπεια, με ίσες ευκαιρίες, με κίνητρα για τα νέα παιδιά να γυρίσουν στα χώματά μας. Η βιώσιμη αναπτυξιακή επανεκκίνηση της πατρίδας μας, μπορεί να έχει μία “ατμομηχανή”: τον πρωτογενή τομέα.

Οι κάλπες του 2023 έφθασαν. Η Αγροτιά με το ΠΑΣΟΚ αξιώθηκε και έζησε τις πιο καλές μέρες, και με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ζήσει ακόμα καλύτερες. Στα δικά σας χέρια βρίσκεται η δύναμη. Εσείς θα επιλέξετε εάν θέλετε να συνεχιστεί αυτή η οικονομική, κοινωνική και ηθική απαξίωση του Τόπου μας ή, αντιθέτως, να ανθίσει ξανά το χαμόγελο σε κάθε αγροτική οικογένεια.»

Σημειώνεται ότι, μετά το πέρας της αγροτικής κινητοποίησης, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λάρισας, είχε την ευκαιρία να διαβουλευτεί για ώρα με αγρότες και κατοίκους της Αγιάς, αναδεικνύοντας τις προγραμματικές θέσεις και λύσεις του ΠΑΣΟΚ για τα τραγικά προβλήματα που τους ταλανίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ