Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Επίθεση εξαπέλυσε ο Β. Κόκκαλης στην αγροτική κινητοποίηση της Αγιάς

Ότι πορεύεται με προχειρότητα, αφήνοντας στο έλεος των περιστάσεων μεγάλο μέρος των αγροτών και δυναμικές καλλιέργειες της περιοχής της Αγιάς και της Λάρισας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, από το βήμα του μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου που έγινε στην Αγιά.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική εξαγγελία στήριξης ανά στρέμμα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε πως «όταν ανακοινώνεται ένα θετικό μέτρο, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Στα κέρδη υπάρχουν συνέταιροι, στη ζημιά κανείς. Σίγουρα είναι στη θετική κατεύθυνση η ανακοίνωση στήριξης, απομένει όμως να δούμε και τις λεπτομέρειες. Δεύτερο, στη ζημιά για την απώλεια της συνδεδεμένης, δεν απολογήθηκε κανείς. Αυτό που μπορεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση, είναι να ανακοινώσει μία γενναία στήριξη στους καστανοπαραγωγούς αλλά και στους κερασοπαραγωγούς».

Για το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, είπε ότι «όσο κι αν κάποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, η Λάρισα αδικήθηκε. Όχι ότι δεν υπήρξαν ζημιές σε άλλες περιοχές. Όμως, από τα 26 εκ. ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Λάρισα και η Θεσσαλία δεν είδαν ούτε ένα ευρώ. Κι όλα αυτά οφείλονται στην προχειρότητα που πορεύεται η κυβέρνηση».

Ο κ. Κόκκαλης υπενθύμισε πως η κυβέρνηση «δεν έχει λύσει ακόμη το μείζον θέμα του τι θα γίνει με τις αγορές το 2023. Τόσους μήνες πήρε κάποια πρωτοβουλία, έλαβε κάποιο μέτρο, να ενεργοποιηθούν οι πρεσβείες στο εξωτερικό και να αναζητηθούν νέες αγορές για τα μήλα και τα άλλα προϊόντα; Ήρθε σε επαφή με το Δήμο Αγιάς, με τους συνεταιρισμούς, να πάρει πρωτοβουλίες για την προώθηση των προϊόντων που παράγονται σ’ αυτό τον τόπο; Η απάντηση είναι όχι.

Πλέον καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά τουλάχιστον με το κάστανο και το κεράσι στους επόμενους μήνες που της απομένουν» κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ