Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για την οικονομική ενίσχυση των μηλοπαραγωγών

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταβολή μέσω de minimis 300 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί που έχουν ζημιωθεί λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία και συγκομιδή καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

Μετά από συνεργασία που είχα με τον ΥΠΑΑΤ Γιώργο Γεωργαντά, τόσο τηλεφωνικά τις προηγούμενες ημέρες, όσο και στην εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε για τη νέα ΚΑΠ στη Νίκαια, με ικανοποίηση ενημερώθηκα σήμερα για την απόφαση της Κυβέρνησης να ενισχύσει οικονομικά τους μηλοπαραγωγούς του νομού και ιδιαίτερα της επαρχίας Αγιάς.

Πρόκειται για μία απόφαση που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το μήλο είναι μία δυναμική καλλιέργεια, με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και με καθοριστική σημασία στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Οι παραγωγοί μας βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, κυρίως λόγω της κλιματικής κρίσης, του αυξημένου κόστους παραγωγής και μείωσης των τιμών διάθεσης των προϊόντων τους. Γι΄ αυτό παραμένουμε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά όλοι οι παραγωγοί της Θεσσαλίας που υπέστησαν μείωση εισοδήματος.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Λάρισας, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ έχει αποστείλει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τα οποία αναδεικνύουν την αναγκαιότητα στήριξης των παραγωγών σε αυτήν την δύσκολη καλλιεργητική περίοδο που διανύουμε. Είμαι αισιόδοξος, η συνεργασία πάντα φέρνει θετικά αποτελέσματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ