ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ

Ερώτηση του Β. Κόκκαλη προς τον υπουργό Οικονομικών

«Ανεξέλεγκτη, παράτυπη και καταχρηστική συμπεριφορά των εισπρακτικών εταιρειών απέναντι στους οφειλέτες, ακόμα και αυτών των ευάλωτων ομάδων», καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες καταναλωτές είναι δυσχερής και πλήθος συμπολιτών μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην κάλυψη ακόμη και των πλέον βασικών του αναγκών. Οι συνέπειες της πανδημίας του covid-19 ,το αυξημένο κόστος παραγωγής και η ενεργειακή κρίση, έχουν εκτοξεύσει τις οφειλές των συμπολιτών μας, ειδικότερα αυτών των ευάλωτων ομάδων, οι οποίοι καθημερινά γίνονται αποδέκτες παράτυπης και καταχρηστικής συμπεριφοράς από την πλευρά των εισπρακτικών εταιρειών.

Παρά επανειλημμένες παρεμβάσεις μας για την ανάδειξη και καταστολή των πιέσεων που δέχονται οι καταναλωτές από τις εισπρακτικές εταιρείες, αυτές δυστυχώς συνεχίζουν να καλούν επιτακτικά και πολλές φορές σχεδόν απειλητικά τους καταναλωτές, προκειμένου να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τράπεζες, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών είναι έντονες καθώς βιώνουν έναν καθημερινό εφιάλτη από τις συνεχείς οχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν κυρίως την εξόφληση οφειλών προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Επειδή βιώνουμε τον πιο δύσκολο –ενεργειακά- χειμώνα και απειλείται ακόμη και η επιβίωση κυρίως των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Επειδή το φαινόμενο της παράτυπης συμπεριφοράς των εισπρακτικών εταιρειών προς τους οφειλέτες λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επειδή οι οφειλέτες έχουν έρθει σε απόγνωση λόγω των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τις εισπρακτικές εταιρείες.

Επειδή οι Έλληνες πολίτες είναι ‘έρμαια’ των εισπρακτικών εταιρειών και η απουσία μέριμνας από την πλευρά της Κυβέρνησης είναι κραυγαλέα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προστατευθούν οι οφειλέτες από την ανεξέλεγκτη και παράτυπη συμπεριφορά των εισπρακτικών εταιρειών;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ