ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ – ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών (συνολικά) με τριετή αναστολή επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε μια γυναίκα για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης σε ανήλικο και ενήλικο.

Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα, που είναι από τη Ρωσία, ετοιμάστηκε για να αποχωρήσει από το σπίτι και αφού ο σύζυγός της δεν έφερε αντίρρηση, λέγοντας πως προτεραιότητα είναι το παιδί του, η γυναίκα αρχικά τον χαστούκισε και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε.

Ο άντρας, σύμφωνα με το larissanet, κατέθεσε επίσης πως ανάλογο περιστατικό με χειροδικία της γυναίκας του προς το πρόσωπο του υπήρξε και στο παρελθόν, όταν ζούσαν στο εξωτερικό.

Η εκδοχή της γυναίκας

Τη δίκη της εκδοχή για όσα έγιναν χθες, κατέθεσε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη. Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον σύζυγο της επισημαίνοντας ωστόσο ότι και ο ίδιος βιαιοπράγησε εναντίον της, ενώ για την κόρη της είπε πως δεν την άρπαξε από τα μαλλιά αλλά από το γιακά του ρούχου της.

Η κατηγορούμενη κατέθεσε πως προσπαθούσε να ηρεμήσει την κόρη της η οποία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Τόνισε επίσης ότι είναι στρεσαρισμένη και πάσχει από κατάθλιψη και ότι ζήτησε επανειλημμένως βοήθεια από τον άντρα της ο οποίος αδιαφορούσε. Περιέγραψε μια κατάσταση δύσκολη στο σπίτι και επεσήμανε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της χρειάζονται βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της κατηγορουμένης, η πρόεδρος ρώτησε τον σύζυγο της αν θα μπορούσαν, από τη στιγμή που η γυναίκα φροντίζει το παιδί όταν είναι καλά, να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο γιατρό. «Είναι ένας βίαιος χαρακτήρας. Δεν είναι θέμα ψυχολογίας» απάντησε ο άνδρας.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή για τις πράξεις της σωματικής βλάβης σε ανήλικο και ενήλικο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ