ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤ’ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με μήνυση κατά αγνώστων απάντησε η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου στην καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για εναπόθεση μπάζων με αμίαντο σε δημόσια έκταση δίπλα στο ανάχωμα του Ξηριά. Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμος Τυρνάβου υπέβαλε σήμερα, δια του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών, ζητώντας την κατά νόμο τιμωρία τους για τις αξιόποινες πράξεις τις οποίες τέλεσαν εις βάρος του Δήμου Τυρνάβου και δη για το αδίκημα της ρύπανσης ή της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε μόλις πρόσφατα, άγνωστοι εναπόθεσαν παράνομα επικίνδυνα υλικά από κατεδαφίσεις (μπάζα), που προέρχονται μάλιστα από αμίαντο, σε δημόσια έκταση.

Μάλιστα, οφείλουμε να επισημάνουμε την άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά η οποία δημιουργεί όχι μόνο ρύπανση-υποβάθμιση περιβάλλοντος όσο ακόμη και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί πως κάθε φορά, αμεσότατα, οι Υπηρεσίες του Δήμου μας προβαίνουν σε αποκομιδή των απορριμμάτων και καθαρισμό της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε κάθε συνδημότη, όταν διαπιστώνει τη δημιουργία ή ύπαρξη παράνομων χωματερών, να ενημερώνει άμεσα τις υπηρεσίες μας στα ακόλουθα τηλέφωνα: 24920 24349, 6981643764

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει ακατάπαυστα την προσπάθεια για έναν καθαρό Δήμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ