ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Δείτε την ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου του μη εργαζόμενου επικουρικού προσωπικού υγείας

Με κυβερνητική απόφαση στις 04/09 /2021 και βάσει των διατάξεων του Άρθρου 50 του Νόμου 4825/2021 (ΦΕΚ 157/ΤΕΥΧΟΣ Α’/04-09-2021) προσληφθήκαμε ως επικουρικό προσωπικό από τους ετήσιους πίνακες (έτους 2021) για να καλύψουμε τα κενά που προέκυψαν στο χώρο της Υγείας λόγω της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Με νέα απόφαση της κυβέρνησης (ΦΕΚ 67/Α’/31-03-2022) παρατάθηκαν οι συμβάσεις μας μέχρι τις 31/12/2022.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της πανδημίας ο Υπουργός Υγείας όπως και η Αναπληρώτρια Υπουργός διαβεβαίωναν –σε ΜΜΕ και στους εκπροσώπους μας-πως οι συμβάσεις όλων μας θα ανανεωθούν έως 31/12/22 λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στα Νοσοκομεία ,προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, αυτό -δυστυχώς για εμάς και τις οικογένειές μας-δεν κατέστη δυνατό ,με αποτέλεσμα στις 31/3/2022 να διακοπεί η σύμβασή μας.

Η αιφνιδιαστική αλλαγή της στάσης του Υπουργείου Υγείας είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι από εμάς να λάβουν ταμείο ανεργίας ενώ άλλοι όχι ,κάποιοι άλλοι έχασαν τα ρεπό τους ,τις άδειες τους ,το χρόνο ανεργίας τους και το πιο σημαντικό –όλοι μας-την πολύ καλή σειρά κατάταξής μας στο επικουρικό πίνακα του 2022 (μας έδωσαν απλά το δικαίωμα υποβολής αίτησης )ενώ μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν χάσουμε την σειρά μας (καθώς είχαμε περισσότερα μόρια από τους μετέπειτα προσληφθέντες).

Ακόμη και μετά την αποχώρησή μας από τους χώρους εργασίας, ο Υπουργός Υγείας συνέχισε να δηλώνει !! ότι θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή , διάταξη επαναφοράς όλων μας στα νοσοκομεία της χώρας με νέες συμβάσεις (δήλωσή του στις 9/5 /2022).

Προφανώς όμως το Υπουργείο Υγείας ,και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν το επικουρικό προσωπικό της Υγείας ,που έβαλε πλάτη για να αντέξει και να ανταποκριθεί το σύστημα Υγείας της χώρας την περίοδο της πανδημίας ,υποκριτικά και ως εργαζόμενους δύο ταχυτήτων . Και τι εννοούμε: με απόφαση του Υπουργείου Υγείας (Νόμος 5007/2022 – ΦΕΚ Τεύχος Α 241/23.12.2022 ) παρατάθηκαν οι συμβάσεις επικουρικών συναδέλφων μέχρι 30/6/2023 .

ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ !!

Κύριε Υπουργέ το νόμιμο , το ηθικό και το δίκαιο ήταν να επιστρέψουν όλοι οι τρίμηνοι επικουρικοί .Κι εμείς συμμετείχαμε στις μάχες κατά του covid, σε αντίξοες και επικίνδυνες για την υγεία μας συνθήκες.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή μας στα Νοσοκομεία , εφόσον προσληφθήκαμε με ίδιες συμβάσεις και ίδιους όρους με τους υπόλοιπους τρίμηνους επικουρικούς συναδέλφους.

Δεν μπορεί να αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.

Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να κινηθούμε νομικά , για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμα της εργασίας σε μια Δημοκρατική χώρα και σε μια κοινωνία δικαίου , στην οποία, θέλουμε να πιστεύουμε, υπάρχει ισονομία και αξιοκρατία .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ