ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ

Το Σάββατο 07/01/2023 στο Θέατρο ‘’Μεταξουργείο” διοργανώθηκε πνευματικό μνημόσυνο για τη Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη, από τον γιο της, Άλκη Ξανθάκη-Τερτσέτη και την Άννα Βαγενά. Για τη Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη, τη σπουδαία Θεσσαλή συγγραφέα, που έφυγε από κοντά μας το περασμένο φθινόπωρο, αφήνοντας πίσω της πολύτιμο λογοτεχνικό έργο, μίλησαν ο γιος της Άλκης καθώς και η μεταφράστριά της στα καταλανικά, κ. Μοντσερράτ Γκαλλιάρτ, η οποία ήρθε ειδικά για την εκδήλωση από τη Βαρκελώνη.

Η Άννα Βαγενά ερμήνευσε αποσπάσματα από το έργο ‘’Ο Γάμος’’, τη μεγάλη της θεατρική επιτυχία. Επίσης, αποσπάσματα από το έργο της συγγραφέα ‘’Γλυκυτάτη Γαία Πατρίς’’ ερμήνευσε ο ηθοποιός Σταμάτης Γαρδέλης.

Η Άννα Βαγενά έκανε την εξής δήλωση: ‘’Με μεγάλη χαρά και βαθιά συγκίνηση συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στο Θέατρο ‘’Μεταξουργείο’’, για να τιμήσουμε τη μνήμη της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη. Η Βάσα μπορεί να έφυγε από κοντά μας, αλλά το πνευματικό της έργο αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Άλλωστε, σε αυτό το Θέατρο ακούστηκε πολλές φορές ο λόγος της μέσα από τα θεατρικά της κείμενα και είναι σαν ένα κομμάτι του πνεύματός της να υπάρχει πάντα σε αυτόν τον χώρο.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν από τον Άλκη Ξανθάκη-Τερτσέτη πολλά αντίτυπα βιβλίων της Βάσας και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελακίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ